sunday special: 18-02-2018

fad

type meeting: Premium-meeting

aantal koersen: 9

totaal prijzengeld: 45.400

beschikbaar voor NL gefokte paarden: 37.400

fokpremie beschikbaar voor NL gefokte paarden: 3.740

aantal paarden aan de start: 100

aantal paarden uitgeloot: 0

aantal paarden nieuw op VP: 8

aantal nationaliteiten: 6 (NL, DE, FR, ITA, SE, BE)

koers v.d. week: Finale Elite Challenge

Buitenlandse winnaars:

Geen

snelste winnaar: Easytowin: 1.14,0 / 2100 meter

 

auteur: Ferry Hollander

 

Afgelopen zondag was Dion Tesselaar de ‘Man van de Avond’. De 48-jarige trainer uit Willemsoord was bij vijf overwinningen betrokken en nam zelf vier keer de lijnen ter hand. Zijn leerlingpikeur Eline Janssen gaf het goede voorbeeld in de eerste koers. Zij wist met Flavius voor de derde maal te zegevieren. Op speed verschalkte ze opnieuw het hele veld. Samen met de trots van Lauk de Reuver vormt ze een goede combinatie. Tesselaar won zelf imponerend met de debuterende Hollywood Star. De vosmerrie van Dirk Jongbloed kwalificeerde onlangs in 1.20,0 met een hele snelle laatste kilometer. Ze had snel de leiding en liet merken dat ze beginnersklasse snel zal ontgroeien. Hummer Scott wist eveneens te winnen. De Sweepstakes-winnaar maakte een prima rentree maar de trainer was nog niet helemaal tevreden over de hengst van de familie Schotte. “Ik was onderweg niet helemaal te spreken over zijn draf. Dat hij vandaag alsnog wint zegt genoeg over zijn klasse.” Vlak voordat Tesselaar toesloeg met Easytowin in de ‘Koers van de Week’ scoorde hij een zege met Tortuga Bi. De Varenne-merrie van de familie Goedhart liet zich vanuit het tweede gelid prima regelen. Tesselaar zocht een plekje op in het tweede spoor en won overtuigend.

Erg sterk was ook de prestatie van Diego Dry en Robin Bakker. De Fransman van Patrick Davidson en Casper Veldink kwam vroeg aan kop en kreeg onderweg meerdere aanvallen te verduren. De trainingspupil van Rick Wester hield echter knap staande over 2600 meter. Hij heeft nu drie overwinningen op rij. De volgende keer mag hij zich bewijzen in de Finale van de Bronze Challenge.

Voor de waaghalzen onder de wedders was er zondag genoeg te verdienen. Bonefish Life won bijvoorbeeld aan 23 tegen 1. Pearl Stardust stond voor 44 euro aan het bord en Freiya van Jip bracht 69 keer je inleg. Bonefish Life dicteerde van kop af aan met Cees Kamminga. De trainer die onlangs een schouderoperatie onderging luisterde zijn rentree op met een klinkende overwinning. Pearl Stardust kwam voor het eerst weer in actie sinds september vorig jaar. De snelle merrie van Niels Labordus lag de hele weg derde paard binnenkant. Plots ontstond er ruimte en achterhaalde ze de koploper Hands Down. Freiya van Jip was een winnaar met een hoge gunfactor. De merrie die werd gereden door John Dekker is in het bezit van liefhebber Jan Beemsterboer. Elke keer dat ze afreist naar Wolvega neemt Freiya van Jip geld mee naar huis. Nu lag er op de finish zelfs een eerste prijs op haar te wachten!

 

 

 

Koers van de week: Finale Elite Challenge

De ‘Koers van de Week’ was tevens de afscheidskoers van Easytowin. De zevenjarige topmerrie kan het strijdtoneel met opgeheven hoofd verlaten. Ze wist haar laatste koers namelijk van start tot finish te winnen voor Dion Tesselaar en de Carpe Diem Stables. Op gepaste afstand werd Easy Joe prima tweede voor Muscle Scott, Banker Transs R en SJs Junior C. Easytowin was de morele winnaar van de Derby na veel kopwerk. Ze werd tweede in het EK der Driejarigen op Solvalla en vijfde in de GP Orsi Mangelli in Milaan. Op latere leeftijd trok ze vooral naar Frankrijk, waar ze op Enghien twee keer wist te winnen. Op Vincennes kwam ze nooit als eerste over de streep maar plaatste ze zich maar liefst dertien keer. Ongetwijfeld zullen we in de fokkerij nog veel van haar gaan horen!

 

De winnaars van deze meeting waren:

koers: 1  Prix Beijk Catering

winnaar: Flavius / Eline Janssen

eigenaar: L.J. de Reuver fokker: L.J. de Reuver trainer: D.P. Tesselaar

 

 

koers: 2  Prix Haras de Ginai

winnaar: Bonefish Life / C.F. Kamminga

eigenaar: H.J. de Boer fokker: gefokt in Frankrijk trainer: C.F. Kamminga

 

 

koers: 3  Prix Ecurie Vautors

winnaar: Diego Dry / R. Bakker

eigenaar: P.P. Davidson fokker: gefokgt in Frankrijk trainer: R. Wester

 

 

koers: 4  Prix van Mossel Automotive Groep

winnaar: Hollywood Star / Dion Tesselaar

eigenaar: D. Jongbloed fokker: C.H. Philippi trainer: D.P. Tesselaar

 

 

koers: 5  Prix Wierda & Partners

winnaar: Hummer Scott / Dion Tesselaar

eigenaar: W. Schotte fokker: Erven Mw. C.M. Schotte - v.d. Blink trainer: D.P. Tesselaar

 

 

koers: 6  Prix Euregio Recycling

winnaar: Freiya van Jip / John Dekker

eigenaar: J. Beemsterboer fokker: J. Beemsterboer trainer: Mw. C.D. Aalbers

 

 

koers: 7  Prix Belgian Scrap Recycling

winnaar: Pearl Stardust / Jaap van Rijn

eigenaar: N. Labordus fokker: gefokt in Duitsland trainer: J.C. Bot

 

 

koers: 8  Prix BCM.nl

winnaar: Tortuga Bi / Dion Tesselaar

eigenaar: W.G. Goedhart fokker: gefokt in Italië trainer: D.P. Tesselaar

 

 

koers: 9  Finale Elite Challenge

winnaar: Easytowin / Dion Tesselaar

eigenaar: Carpe Diem Stables fokker: Gerrits Recycling Group bv trainer: D.P. Tesselaar

 

 

 

Beste indrukken van de avond:

Bonefish Life

De trots van Henk de Boer haalde weer eens ouderwets uit! Zijn laatste overwinning dateerde van maart 2017 toen hij de beste was in de Finale van de Silver Challenge.

Hollywood Star

De vierjarige vosmerrie debuteerde met een hele makkelijke overwinning. Eigenaar Dirk Jongbloed is verantwoordelijk voor de training. De schoonvader van Appie Bosscha kon zijn geluk niet op!

Easytowin

Mooi einde van een prachtige carrière: 10 zeges, 220.000 euro winsom en een record van 1.11,4! De topmerrie van Wim en Karel Gerrits wordt gedekt door Trixton.

 

Om te onthouden:

Capri de Houelle

De pupil van Ronald de Beer staat normaal in de Lady Challenge of de Bronze Challenge. Stond op papier veel te zwaar in de Golden Challenge maar werd knap vierde! Is linksom een klasse beter dan rechtsom.

Helena

Was de enigste die in de buurt kon blijven van Hollywood Star. Sprong helaas halverwege de laatste bocht. Had uitzicht op een tweede plaats…

Eliazure

De dochter van Ready Cash nam de kop en gaf over aan Hummer Scott. Zat in de eindfase hopeloos ingesloten met de handen vol. Lijkt een belofte voor het Franse koerswezen.

 

Vooruitblik volgende meeting:

Victoria Park heeft de hele winter iedere week gekoerst. Nu is het heel even stil in Wolvega. De eerstvolgende meeting is op zondag 11 maart. We verwachten bomvolle velden en topsport. Hoogtepunt is de Finale van de Bronze Challenge. Eerste start valt waarschijnlijk om 17.30 uur.