Sunday Special

De Sunday Special van: 13-03-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 13-03-2019
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 7

totaal beschikbaar prijzengeld: 33.700
beschikbaar voor niet Franse paarden: 18.700
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.700


aantal paarden aan de start: 62
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 8

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE, SE


koers van de week: Finale TF Golden Challenge
buitenlandse winnaar(s): Uranium, eigenaar: W. Peron
snelste winnaar(s): Ixelle Bolets: 1.16,5 /2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

De reeks van zeven woensdagavonden op rij is begonnen. Doordat Victoria Park in de komende periode weer één keer per week koerst maken de mini-meetings plaats voor avondvullende programma’s. Cees Kamminga won woensdag de ‘Koers van de Week’ met Do You Love Me. Zijn voormalige trainer, Fabrice Souloy, meldde zich bij de huldiging. Hij was samen met levenspartner Esmee Kamminga en hun paar weken oude zoon op familiebezoek.

In de openingsdraverij was de strijd erg open. Forever H werd tot favoriet gebombardeerd en was ook één van de smaakmakers. Hij wilde graag de leiding overnemen van Ilja Medo maar die poging werd afgeslagen. In hun kielzog trok Ixelle Bolets makkelijk mee. Zij was de lachende derde en won met Hugo Langeweg jr in de sulky.

Doordat Laurel Park en Giant Starlake vlak na de bandenstart een galoppade maakten, kreeg koers twee een verrassende uitslag. Flavius Boko, die de laatste keer ook al een prima verrichting neerzette, profiteerde. De ruin van de Hippodromers won van start tot finish met Tom Kooyman.

In de Bronze Challenge was Empereur Face wederom een maatje te groot voor de rest. Ondanks een paar mispassen aan de start behaalde hij alweer zijn vierde premium-zege deze winter. Hij vormt een goede combinatie met Rick Ebbinge. De trainingspupil van Rick Wester is klaar voor een start in Frankrijk.

Kampioensfokker John Bootsman deed weer goede zaken in het nieuwe klassement. Hij zag twee fokproducten winnen. Ennyus Boko stond veel lichter dan normaal en greep zijn kans. Hij won afgetekend met Caroline Aalbers. Harenne F Boko revancheerde zich van zijn laatste galoppade. Micha Brouwer ondersteunde hem naar een knappe overwinning.

De monté-draverij werd gewonnen door Uranium en Celine Onghena. De Franse zoon van Jag de Bellouet is in Belgisch bezit. Hij wordt getraind door Peter Hillen en liep recent 1.15,6 over 2900 meter op Mons. Hij eindigde toen als derde achter Ultra Tivoli. Uranium kreeg dit keer meters voor de helaas geschrapte monté-crack van Familie de Groote. Nu hoefde Uranium alleen af te rekenen met de One Memphis en dat deed hij met verve.


 

 De koers van de week: Finale TF Golden Challenge

De stal van Cees Kamminga leverde de twee favorieten voor de finale en scoorde een één-tweetje. Apache Jeloca nam in eerste instantie de kop maar werd al snel afgelost door Do You Love Me. Kamminga wisselde voor de tribune stuivertje met stalgenoot Croatie d’Amour en daarmee leek het pleit reeds beslecht. Toen het tempo naar beneden ging koos Rick Wester echter de aanval met Amiral Danica. Hij nam Cocomoko mee in zijn slipstream en kwam schuin naast Do You Love Me. De laatste keer overzijde ging Amiral Danica helaas van de benen. Cees Kamminga nam in de laatste bocht afstand van de rest maar toch werd het op de finish nog even spannend. Croatie d’Amour naderde buitenom op driekwart lengte en Apache Jeloca eindigde binnendoor niet ver daarachter. Cocomoko werd vierde en Atlantic Paris legde op gepaste afstand beslag op het vijfde geld.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Bold Eagle

Ixelle Bolets / Hugo Langeweg jr.

 

2  -  Prix Readly Express

Flavius Boko / Tom Kooyman

 

3  -  Prix Haras de Sassy

Empereur Face / Rick Ebbinge

 

4  -  Championnat d'Hiver

Do You Love Me / Cees Kamminga

 

5  -  Prix Crazed

Ennyus Boko / Caroline Aalbers

 

6  -  Prix Timoko

Harenne F Boko / Micha Brouwer

 

7  -  Prix Roxane Griff

Uranium / Celine Onghena

 

 

 De beste indrukken van de avond

Ixelle Bolets

Was de lachende derde van een lang duel tussen Ilja Medo en Forever H. De merrie van de familie Schneider toonde karakter en won in de snelste tijd van de dag!

Do You Love Me

Zette de kroon op het winterseizoen door de Finale van de Golden Challenge te winnen. De topruin bleef in zijn vijfde start op Victoria Park ongeslagen!

Harenne F Boko

Revancheerde zich van zijn laatste galoppade in een ultieme poging om te winnen. De draver van Stal Payday ontwikkelt zich in een rap tempo!

 

 Om te onthouden

Cameleon

Toonde eindelijk weer eens zijn ware gezicht. De flegmatieke ruin werd tweede achter Empereur Face. De oogappel van Alwin Bakker past nog precies in de Bronze Challenge en zou de volgende keer in die klasse wel eens toe kunnen slaan…

Colt Turgot

De nieuwe aanwinst van Stal Assendelft maakte een prima debuut op Nederlandse bodem. Zijn tweede plaats smaakt naar meer!

Fortuna Phyt's

De Franse merrie wordt al drie starts achtervolgd door pech. Brandde zich op na twee valse starts, kwam miraculeus terug na een startfout en werd woensdag als tweede aankomende gediskwalificeerd door een paaltjesincident in de laatste bocht…. Maar gelukkig luidt het spreekwoord: “de aanhouder wint”!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op woensdag 20 maart. Dan staan er negen koersen op het programma, eerste start valt om 18.22 uur. Hoofdnummer is de Finale TF Bronze Challenge.