Sunday Special

De Sunday Special van: 13-07-2018

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 13-07-2018
type meeting: Premium-meeting
aantal koersen: 9

totaal beschikbaar prijzengeld: 36.160
beschikbaar voor niet Franse paarden: 22.160
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.216


aantal paarden aan de start: 87
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 13

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: (NL, BE, FR, DE, SE, IT)


koers van de week: Championnat d'Été (Boko Champions Challenge)
buitenlandse winnaar(s): Duke Calin, eigenaar: Mw. S. Baruffolo / Noble Dolly, eigenaar: I.M.T. Talli Oy
snelste winnaar(s): Noble Dolly: 1.13,5 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Na wederom een pauze van drie weken konden de drafsportliefhebbers weer hun hart ophalen op Victoria Park. Voor veel trainers en rijders die ’s ochtends in Gelsenkirchen actief waren was het lange dag. Jaap van Rijn scoorde drie winnaars in Duitsland en sloeg ’s avonds toe in Wolvega met Cocktail du Biwetz. De zesjarige hensgt steekt in grote vorm en werkt gestaag aan zijn winsom. Hopelijk komen er steeds meer startmogelijkheden in Frankrijk zodat hij daar ook de reputatie op kan bouwen die hij verdient.

De andere twee koersen voor Trotteur Francais werden gewonnen door Duke Calin en Dayton. Duke Calin had een doorslag van start af doordat hij met nummer tien de leiding kon nemen. Robbin Bot haalde het tempo vervolgens uit de koers en won eenvoudig. Dayton moest op zijn tanden bijten om leerlingpikeur Micha Brouwer zijn 29e overwinning te bezorgen. De combinatie kreeg nul op het rekest toen ze de kop over wilde nemen van Ami du Pressoir. Dayton zette echter ijzersterk door vanuit het dodenspoor.

Vrijdag wisten er een aantal driejarigen imponerend te winnen. Innovation Love was weer ouderwets op dreef. De voorlaatste keer bleek hij te licht en op Groningen kwam hij niet door de bochten. Trainer Paul Hagoort had wat aan de balans gesleuteld en zag hem vanuit Amerika zegevieren met Robin Bakker. De Love You-zoon is klaar voor de Nederlandse Derby.

Ismael F Boko is op advies van trainer Patrick de Haan onlangs uit de Derby gehaald. De Duiste hengst van de Draviet Stables heeft wel de klasse maar is er mentaal nog niet aan toe. Net als in Hamburg was hij wat vluchterig achter de startauto maar dit keer wist hij indrukwekkend te winnen. De familie Bakhuizen zag eerder op de dag ook Zion Font winnen. Dit Italiaanse talent bezitten zij gezamenlijk met Patrick Davidson. Na zijn uitstekende debuut in de Sweepstakes Trials won hij nu van start tot finish met Rick Ebbinge. De kampioenspikeur won eveneens met Vive le Vent. De razendsnelle merrie van Stal Schermer ontwikkelt zich erg sterk.

Terwijl Hugo Langeweg junior de ‘Koers van de Week’ won met Heres Beuckenswijk, won Cees Kamminga de koers voor de topklasse met Noble Dolly. De Ready Cash-dochter nam direct de leiding en onderhield een stevig tempo. Won erg makkelijk zonder dat ze voluit hoefde te gaan.

 


 

 De koers van de week: Championnat d'Été (Boko Champions Challenge)

Precies een maand geleden had Heres Beuckenswijk nog nooit in een onderdeel van de Boko Champions Challenge gestart. Met zijn deelname aan de Gelegenheidskoers scoorde hij in één klap veel punten en denderde hij door naar de Zomerfinale. Daarin was de pupil van Nico Dekker en Dirk van Duin een klasse apart. Hij nam resoluut de leiding met Hugo Langeweg junior en won van start tot finish. De vierjarige zoon van Quick Wood was goed gemotiveerd en liep de laatste bocht weg bij de concurrentie. Tweede werd Secret Honey voor Favourite Wish en Faday Scott. Heres Beuckenswijk heeft afgelopen twee maanden €10.000 verdiend!

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Hans Sinnige

Zion Font / Rick Ebbinge

 

2  -  Prix Lys Petteviniere

Dayton / Micha Brouwer

 

3  -  Prix King Prestige

Cocktail du Biwetz / Jaap van Rijn

 

4  -  Championnat d'Eté

Heres Beuckenswijk / Hugo Langeweg jr.

 

5  -  Prix Winston Sisa

Innovation Love / Robin Bakker

 

7  -  Prix Ankie Redder

Vive le Vent / Rick Ebbinge

 

8  -  Prix Chelsea Boko

Ismael F Boko / Patrick de Haan

 

9  -  Vrijdag 21 September Veiling Wolvega - prijs

Noble Dolly / Cees Kamminga

 

 

 De beste indrukken van de avond

Cocktail du Biwetz

Bevestigde zijn topvorm met alweer een zege: het was zijn 15e op Victoria Park waarvan 11 op rij! 

Innovation Love

Was wederom niet te beschieten in Wolvega. Als de draver van Leo Schalkoort de bochten van Duindigt ongeschonden doorkomt dan is hij eind augustus de favoriet voor de Derby!

Noble Dolly

Is één van de beste paarden die momenteel in Nederland worden getraind. Had volgens Cees Kamminga makkelijk nog een seconde harder gekund!

 

 Om te onthouden

Holland

Moest met startnummer acht wat forceren in de beginfase. Maakte een galoppade in de eerste bocht maar keerde prima terug met een tweede plaats!

El Magnifico

Kwam voor het eerst uit voor de stal van Robbin Bot. Werd geclaimd op Vincennes waar hij onlangs won in 1.15,1 over 2800 meter (kleine piste). Maakte een prima debuut op Nederlandse bodem door als enige in de buurt te blijven van Cocktail du Biwetz!

Hanna Greenwood

De volle zus van Goofy Greenwood kwam voor het eerst uit onder de hoede van Hans Bot en Jaap van Rijn. Zou oorspronkelijk in Alkmaar starten maar in Wolvega misstaat ze zeker niet. De merrie van Barry Stevens en Catrin Oderhagen maakte haar werk uitstekend af en werd tweede!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdag 20 juli. Er staan twee Zomerfinales op het programma: de TF Bronze Challenge en de Payday Winner Challenge. Andere hoogtepunten zijn de Halve Finale van de Breeders Course der Driejarigen en een onderdeel van de VPW Vierjarigen Challenge. De eerste koers valt waarschijnlijk om 16.00 uur.