Sunday Special

De Sunday Special van: 28-06-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 28-06-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 9

totaal beschikbaar prijzengeld: 40.700
beschikbaar voor niet Franse paarden: 29.700
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.700


aantal paarden aan de start: 77
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 8

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE, BE


koers van de week: Zomerfinale Merwestaal Talent Challenge
buitenlandse winnaar(s): Alex HP, eigenaar: Titan Stables & Visage Pale, eigenaar: K. de Koninck
snelste winnaar(s): Innovation Love: 1.13,0 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen vrijdag werd er een Lunchmeeting verreden op Victoria Park. De ‘Koers van de Week’ werd gewonnen door Give You All of Me en Michel Rothengatter. Zij waren de beste in het Championnat d’Éte (Merwestaal Talent Challenge).

De tweede koers was gelardeerd met het meeste prijzengeld. In een onderdeel van de VPW Vierjarigen Challenge was €11.000 te verdelen. Innovation Love vloog met startnummer acht de kop en hield onderweg tempo. De ruin van Leo Schalkoort maakte een paar shuffles maar André Bakker was goed bij de les. Samen bleven ze knap voorop tegen een aandringende Great Gatsby As.

Rick Ebbinge won vrijdag twee koersen. Hij sloeg vanuit het dodenspoor toe met Un Nuovo Bigi. De ruin van Hans Westgeest kwam terug van een zware blessure maar stond er direct. Er lonkt een mooi zomerseizoen. De tweede overwinning van het entrainement uit Biddinghuizen kwam op naam van Alex HP. De driejarige Italiaan lijkt een groeibriljant. Hij kwam vroeg aan kop en flitste bij het uitkomen van de laatst bocht weg bij de concurrentie.

In de Bronze Challenge was er de lang verwachte zege van Djaf de Belaise en Rick Wester. Patrick Davidson kocht de zesjarige ruin een half jaar geleden toen hij snelheid liet zien in Wolvega. Bij zijn rentree maakte hij een startgaloppade uit het band en werd alsnog tweede. Nu was hij goed weg achter de auto en domineerde van kop af aan.

Dillinger Gentil revancheerde zich van zijn misser in Strasbourg. De trots van de Spangahoeve wordt doorgaans gereden door Micha Brouwer, maar die was in Mallorca waar hij Europees Kampioen werd bij de Leerlingpikeurs! Op Victoria Park nam Dennis Minnema de honneurs waar. Hij deelde zijn rit perfect in en won sterk.

Visage Pale boekte zijn derde zege op rij in Wolvega. Cees Hetteling heeft de tienjarige ruin van Kris de Koninck uitstekend in orde. Met Ruud Pools in de sulky sloeg hij de slotaanval van Volare de Lou af.

Jaap van Rijn suste het veld inslaap in een Newcomer Serie. Hij nam de kop met Ice Dragon, reed onderweg een tussenkilometer van 1.20 en sprintte naar huis in 1.10! De merrie van Tjalco de Witte ontwikkelt zich erg goed en een uitstapje naar Berlijn behoort zeker tot de mogelijkheden.

De laatste koers werd gewonnen door Flavius en Dion Tesselaar. Iedereen had gedacht dat de draver van Lauk de Reuver aan kop zou gaan sleuren maar die tactiek werd niet toegepast. SJs Junior C mocht overnemen in de eerste bocht en die drukte het tempo. Halverwege de laatste rechte lijn ontstond er een klein gaatje voor Flavius en die werd benut. Hij won met een neusje.


 

 De koers van de week: Zomerfinale Merwestaal Talent Challenge

Michel Rothengatter was in eerste instantie van plan om Give You All of Me in te schrijven in de VPW Vierjarigen Challenge. Uiteindelijk koos hij toch voor de Zomerfinale van de beginnersklasse en dat heeft hem en eigenaar Terry Koperberg geen windeieren gelegd. De Zweedse hengst ging terug van start af en bemoeide zich niet met de openingsfase. Iris de l’Iton nam de kop en mede-favoriet Zante Grif belandde in het dodenspoor. Aan die situatie veranderde niets. De laatste achthonderd meter ging het spel op de wagen. Rothengatter ging in het achterveld voorzichtig driedik maar leek zich nog niet druk te maken. Hij had vertrouwen in een goede afloop en zijn paard maakte het waar. Iris de l’Iton zakte terug en Zante Grif had geen weerwoord op de speed van Give You All of Me. Derde werd Edens Boy voor Iyan Stardust.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Zomerfinale Merwestaal Talent Challenge

Give You All Of Me / Michel Rothengatter

 

2  -  VPW Vierjarigen Challenge

Innovation Love / André Bakker

 

3  -  Prix de Mons

Un Nuovo Bigi / Rick Ebbinge

 

4  -  Prix My Winner

Dillinger Gentil / Dennis Minnema

 

5  -  Prix Venez a Groningen le 7 Juillet

Djaf de Bellaise / Rick Wester

 

6  -  Prix de Son Pardo

Alex HP / Rick Ebbinge

 

7  -  Prix Truman Dairpet

Visage Pale / Ruud Pools

 

7  -  Prix de Avenches

Ice Dragon / Jaap van Rijn

 

9  -  Prix de Waregem

Flavius / Dion Tesselaar

 

 

 De beste indrukken van de avond

Give You All of Me

Heeft ongelofelijk veel speed wat vooral opvalt als de koers onderweg hard gaat. Bemoeide zich niet met de openingsfase maar sloeg genadeloos toe!

Innovation Love

Na winst in het Criterium was hij ook de beste in een internationaal uitgeschreven onderdeel van de VPW Vierjarigen Challenge!

Un Nuovo Bigi

Is hersteld van een peesblessure en maakte vrijdag zijn comeback na een jaar afwezigheid. Won afgetekend vanuit het dodenspoor in een 1.13-tijd!

 

 Om te onthouden

Intouchable

De vijfde aankomende in de Duitse Merrie Derby is beter dan veel mensen denken. Ze kwam dit keer als derde binnen in een topveld!

Cassandra D

Lag de laatste bocht nog in de achterhoede maar won de sprint van het peloton. Elco Korrel heeft zijn merrie misschien wel beter dan ooit!

Evolutif d'Am

De Love You-halfbroer van Joke Face maakte zijn debuut in Nederland. Hij verloor veel terrein aan de start maar maakte daarna vele meters goed!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdagmiddag 19 juli. Dan staat ondermeer op het programma: een serie van de Super Trot Cup (€20.000 prijzengeld) en de een Halve Finale van de Breeders Course der Driejarigen! Eerste start valt waarschijnlijk om 12.10 uur.