Franse drafsport in Friesland

Victoria Park Wolvega, Franse drafsport op Friese bodem

Het klikt in eerste instantie wellicht een beetje vreemd maar Victoria Park Wolvega is ook voor de Franse drafsport liefhebbers een belangrijke drafbaan. Wekelijks vinden er zgn. Premium meetings plaats. Dit zijn meetings waarop de Nederlandse én Franse wedder een weddenschap kan plaatsen. Deze meetings kenmerken zich door mooie sport en fantastische uitbetalingen op de trio.

Daarnaast zijn deze Premium meetings een belangrijke pijler voor de Nederlandse drafsport. Frankrijk is het grootste drafsportland in Europa. Jaarlijks gaan er miljarden om in deze sport. Een groot deel daarvan komt voor rekening van de Franse wedders. Tijdens de Premium meetings spelen de Franse wedders ook op de koersen van Victoria Park. Dit betekend hoge omzetten en daardoor een hoge afdracht aan de sport.

Hiermee snijdt het mes aan drie kanten. Door de financiële impuls van deze Premium meetings zijn we in staat om hogere prijzengeld uit te keren. Dit heeft een direct positief effect voor de bezitters van dravers en biedt ook de fokker van dravers perspectief. Ten tweede profiteren de Nederlandse wedders van deze meetings. Zij kunnen nu meespelen in de grote Franse pools waardoor het wedden op paarden enorm lucratief kan zijn.

Ten derde profiteren de Franse dravers van de Premium meetings. Dravers die in Frankrijk niet meer mogen koersen of het hele hoge Franse niveau niet (meer) aankunnen, vinden nu op Victoria Park voldoende startmogelijkheden om toch door te koersen. Diverse Franse paarden hebben zo een tweede jeugd en sommigen vijzelen hun winsom dermate op dat ze ook weer in hun geboorteland mogen koersen.

Franse koersen op Friese bodem, profiteert u mee?