Sunday_26022021

De Sunday Special van: 26-02-2021

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 26-02-2021
type meeting: Premium Meeting (Mons)
aantal koersen: 7

totaal beschikbaar prijzengeld: €. 26.200,--
beschikbaar voor niet Franse paarden: €. 18.700,--
fokpremie voor NL gefokte producten: €. 1.700,--


aantal paarden aan de start: 68
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: -

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: DE, BE, SE, FR, NL, IT


Koers van de week: Prix d'Alkmaar
buitenlandse winnaar(s):
snelste winnaar(s): Emillion / Iron Vivant, 1.14,8 - 2.300m


geschreven door: Ralf Dekker

 

 De koersen

Afgelopen vrijdag waren er met zeven selectieproeven veel paarden ingeschreven. Een mooi affiche daar er op voorhand geen duidelijke favorieten aan te wijzen waren. Dat zelfs de selectieproef van de week zo spannend werd dat er twee paarden tot winnaar uitgeroepen werden bevestigde dit alleen maar.

De meeting ging van start voor de amateurrijders. In een op voorhand sterk veld zou het alle kanten op kunnen gaan. In praktijk was het duidelijk wie de sterkste was. Edens Boy bleef maar doordenderen met zijn eigenaar Wim Hendriks in de sulky. Vanuit het dodenspoor werd de druk opgevoerd om uiteindelijk afgetekend te winnen. Hendriks boekte een mooie dubbel in de Silver Challenge. Zijn Defi Magik wisselde een aantal keer van positie met onder andere Declic du Gade. In de laatste bocht vroeg Verkaik zijn vos nogmaals. Deze versnelling kon Depuydt niet aan. Defi Magik bezorgde zodoende Wim Hendriks en ook trainer Appie Bosscha zijn tweede winnaar van de dag.

Uiteraard kon kampioen Ebbinge niet achterblijven. Hij deed er zelfs nog een schepje bovenop door driemaal te zegevieren. Met Nibali Vivantis ging het in een klein veld eenvoudig. Datzelfde geld eigenlijk ook voor Hero d’Hertals. Na een bekeken rit controleerde Ebbinge de koers volledig. De derde zege van de dag kwam tot stand in de koers van de week. Daarover later meer.

Misschien wel de sterkste winnaar van de dag was Howdy Quick met Maik Esper. De Duitser, die met succes actief is in Frankrijk voor de Ecurie Quick Star, stuurde de vos pas in de laatste ronde in de aanval. In 1 rush walste Howdy Quick over het veld om vervolgens helemaal ‘’alleen’’ af te tikken.


 

 De koers van de week: Prix d'Alkmaar

In de Prix d’Alkmaar was het de beurt aan de subtop. Emilion vertrok uiteindelijk als favoriet. Na de start was Hindy Heikant het snelste weg. Al deed Ebbinge vanaf positie acht ook een poging met zijn Iron Vivant. Grift jr. volgde op de rug van Hindy Heikant. Favoriet Emillon vertrok rustig en ging met nog 1.000 meter te gaan ten aanval. Dat moest echter in het derde spoor. Van Rijn verhoogde het tempo aan de overkant zichtbaar. Iron Vivant hield de druk er op en ook Emilion drong aan, nog steeds in het derde spoor. In de laatste rechte lijn ontstond een prachtige strijd tussen deze drie paarden. 150 meter voor de streep capituleerde Hindy Heikant. Emilion zette nog eenmaal aan om Iron Vivant terug te halen. Met een uiterste krachtsinspanning drukten zowel Iron Vivant als Emilion hun neus tegelijkertijd over de finish. Een dead heat na een prachtig duel. Het betekende een dubbel voor eigenaar Jan Rits terwijl Michael Nimzcyk met zijn Emilion de ongeslagen status op Mons behield.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

 

 De beste indrukken van de avond

Howdy Quick

Simpelweg te sterk voor deze klasse. Won middels een geweldige laatste 1.000 meter

Emillion / Iron Vivant

Maakten er een schitterende koers van. Beide verdienen de zege.

Edens Boy

Sterk, sterker, Edens Boy. De krachtpatser won wederom. Nu met zijn eigenaar.

 

 Om te onthouden

It's Showtime Zaz

Kwam in de koers van de week sterk opzetten toen een galoppade roet in het eten gooide. Finishte daarna enorm hard.

Favorite d'Atout

Werd aanvallend gereden en had constant de favoriet op zijn dak. Werd knap tweede en kan zeker in een TF challenge met de winst ervan doorgaan.

Gipsy Occagnes

Lag in de laatste bocht nog vrijwel laatste maar eindigde enorm hard. Kan met koers twee koersen in de benen nu een keer dichtbij de winst komen.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

Aankomende vrijdag zal voorlopig de laatste vrijdag meeting verreden worden. Met wederom een koers voor de amateurs, TF challenges en een Elite Challenge is er een mooie mix voor een interessant programma.