sunday-10032021

De Sunday Special van: 10-03-2021

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 10-03-2021
type meeting: Premium Meeting (Mons)
aantal koersen: 5

totaal beschikbaar prijzengeld: 21.000
beschikbaar voor niet Franse paarden: 11.000
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.000


aantal paarden aan de start: 47
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 0

aantal nationaliteiten: 4
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, BE


Koers van de week: Prix Province Courses
buitenlandse winnaar(s): Gatsby d'Avril, Kristof Depuydt
snelste winnaar(s): Just Massive: 1.15,2 / 1750 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Na een lange reeks vrijdagen is Wolvega Live! nu vier keer op rij op woensdagavond. Onze experts volgen de selectieproeven in het Belgische Mons. Afgelopen week werden vier van de vijf koersen gewonnen door onze landgenoten. Rick Ebbinge, die daar week in week uit overwinningen scoort, was goed voor twee zeges. Hij won de ‘Koers van de Week’ met Flevo Renka en stuurde Hachico als eerste over de finish in de beginnersklasse. Ebbinge moest de vierjarige Fransman van Jan Vink goed attent houden maar uiteindelijk won hij zonder problemen.

Michel Rothengatter won de sprintkoers met Just Massive die terugkeerde van rust. De grote ruin van Rico Schavemaker kwam direct aan kop met zijn gevaarlijkste tegenstander Kyral d’Erpion in zijn slipstream. Maar Just Massive kwam nimmer in gevaar en won in de snelste tijd van de dag!

In de Lady Challenge was Fortunity dit keer verlost van een ‘onklopbare’ Gamelia Dub’s en dus had Guido Laureys snode plannen. Hij nam opnieuw de leiding maar een snelle openingsfase leek haar uiteindelijk op te breken. Free Victory en Bas Crébas kregen een mooi parcours achter de favoriet en wonnen sterk. Wel moest de merrie van de Spangahoeve nog even voluit om een slotaanval van Etoile de Lahaye af te wimpelen.

De winsomklasse tot €2.500 verliep rommelig. De twee favorieten Karl Schermer en Fox Ringeat sprongen direct aan de start en dus was er een verrassing mogelijk. Gatsby d’Avril, die vooraf ook al werd getipt door Kristof Depuydt, profiteerde. Voor de vijfjarige ruin van Guy Vermeulen was het de eerste zege in zijn carrière.


 

 De koers van de week: Prix Province Courses

In deze Silver Challenge werd vooraf gerekend op een duel tussen Flevo Renka en Eden de Chircas. Beide paarden hadden elkaar onlangs ook op Mons getroffen en toen eindigde Eden de Chircas als tweede en Flevo Renka na een koers aan kop als derde. De Engwerda-pupil van de familie Knipscheer was uit op revanche. Dit keer was de afstand iets langer: 2840 meter in plaats van 2300 meter. Flevo Renka nam opnieuw de leiding maar werd nu onderweg niet aangevallen. Eden de Chircas, die de vorige keer zo sterk doordrukte vanuit het dodenspoor, liet zich nu naar voren brengen door Diamond ER. De laatste bocht in versnelde Flevo Renka en op die acceleratie had niemand een antwoord. Eden de Chircas ging driedik maar kwam laat op stoom. Hij werd nog wel tweede voor Favori de Nay, die achter Flevo Renka een droomparcours had genoten. Vierde werd Diamond ER voor Apollon du Loisir.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

 

 De beste indrukken van de avond

Flevo Renka

Vluchtte de laatste bocht en maakte zijn status als ‘Paard van de Avond’ meer dan waar! Hij draaide de rollen om met Eden de Chircas die hem de laatste keer voorbleef.

Just Massive

Maakte een uitstekende comeback over 1750 meter! Speelde met zijn tegenstanders en lijkt klaar voor een mooi seizoen.

Free Victory

Startte voor de tiende opeenvolgende keer in Mons en behaalde haar tweede zege aldaar! De trouwe merrie won na een mooie rit van Bas Crébas.

 

 Om te onthouden

Jaimy Fox

Maakte haar rentree met een prima derde plaats! Had onderweg even moeite om aansluiting te houden maar finishte goed. De merrie van Peter Wisker staat op 2 april ingeschreven in het Fritz Brandt-Rennen.

Kallantseye

Had lang de kop en gaf de winnaar tot ver in de laatste rechte lijn partij! De merrie van Västerbocheckpoint uit Joyful Angel ontwikkelt zich goed.

Etoile de Lahaye

Finishte enorm na een zuinige en slimme rit van Hanna Huygens! Kwam een hoofdlengte tekort voor de winst maar gaf aan dat er zeker nog zeker muziek in haar carrière zit.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

Volgende week woensdagavond wordt er opnieuw gekoerst in het Belgische Mons. Dan staan er zeven selectieproeven op het programma waaronder de Grote Winterfinale, een bandenstartkoers voor de topklasse. Met onder andere aan de start het Paard van het Jaar 2020: Prosperous! De eerste start valt om 18.05 uur.