Sweepstakes 2022

Peerdepieten op Victoria Park Wolvega!

Datum: 07-05-2022

Aanvang: 16.00 uur

Op deze koersdag verwelkomen wij alle Dieregeneeskunde-studenten uit Utrecht. De DSK, Diergeneeskunde Studenten Kring, organiseert sinds 1958 de jaarlijkse Peerdepieten-dag. Na Mereveld, Hilversum en Duindigt is Wolvega de huidige locatie van dit traditionele evenement.

De deelnemers aan de hoofdkoers zijn veterinaire studenten die de afgelopen maanden een spoedcursus hebben gevolgd bij een professionele draverstrainer. Ze zijn voorbereid om één race te rijden. Alle Peerdepieten hebben hun eigen fanclub opgetrommeld voor het ‘moment suprême’. Deze koers werd in het verleden het vaakst gewonnen door een man, maar de vrouwen zijn de laatste decennia met een inhaalslag bezig. Aangezien de DSK een gezelligheidsvereniging is wordt deze dag opgefleurd met allerlei plechtigheden en festiviteiten. Naast een optocht, duosulky-race en ponydraverij vinden er diverse huldigingen plaats. Nieuw dit jaar is een oud-Peerdepieten race waar tien voormalige Diergeneeskunde studenten aan meedoen.

Ook als buitenstaander of student van overige opleidingen mag u deze koersdag niet missen. De Peerdepieten-dag staat namelijk garant voor een unieke sfeer!

Peerdepieten op Victoria Park, daar wil je bij zijn!