sunday-30112018

De Sunday Special van: 30-11-2018

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 30-11-2018
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 8

totaal beschikbaar prijzengeld: 45.700
beschikbaar voor niet Franse paarden: 24.200
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.200


aantal paarden aan de start: 84
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 11

aantal nationaliteiten: 5
deelnemende nationaliteiten: (NL, DE, FR, SE, BE)


koers van de week: Prix Gemeente Midden Drrenthe
buitenlandse winnaar(s): Zauni, eigenaar: T. Freitag
snelste winnaar(s): Gibson Boko: 1.15,0 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen vrijdag stonden er acht premium-koersen op het programma. De eregast van de avond won de ‘Koers van de Week’: monté-crack Zauni met Ronja Walter.

Voor Rick Ebbinge was de meeting het begin van een druk weekend. Zaterdag moest hij naar Jägersro en zondag had hij verplichtingen in Hamburg. In Wolvega won hij twee ritten: met Highlander en Empereur Face. Highlander stond voor de zware taak om met startnummer acht de klus te klaren. Hij kreeg toch positie en reed door naar het dodenspoor toen het tempo voor de tribune uit de koers ging. Hij streek neer op een verbeterde Hendrix Scott en won op macht. Empereur Face lijkt na veel geduld een geslaagd project te gaan worden. Patrick Davidson stalde het fokproduct van Lutfi Kolgjini bij Rick Wester. Na veel hoofdbrekens lijken ze de ruin ‘gevonden’ te hebben. Door hem rustig van start te brengen heeft hij aan vertrouwen gewonnen en qua loopvermogen hoeft hij in zijn klasse voor weinig paarden opzij.

In de Golden Challenge bleek Croatie d’Amour TF onklopbaar. Daarmee bevestigde ze haar zege in Le Croisé-Laroche. Er zaten een aantal speedpaarden op haar rug maar doordat Ruud Pools onderweg een straf tempo reed was er geen vuiltje aan de lucht. In de Lady Challenge won Casimaka ook voor de tweede keer op rij. De merrie die in gezamenlijk bezit is van Tom Kooyman en Adri van Wijngaarden vloog de laatste keer overzijde voorbij aan Dame Quick en hield vol tot aan de streep.

De stal van Tom Kooyman verkeert in grote vorm. Het had niet veel gescheeld of hij had opnieuw twee winnaars gescoord in Wolvega. Norah As moest echter de tol betalen voor een spijkerharde openingsfase. Freek Schermer profiteerde en won met André Bakker na een mooi eindschot. Ook de paarden van Stefan Schoonhoven slaan regelmatig toe. Dit keer was de trainer uit Nijerbekoop de beste met Gibson Boko. De Zweedse ruin van de familie Brink nam na een kilometer de kop over en won sterk in de snelste tijd van de dag.

In de laatste koers waren Bastien du Chef en Danny den Dubbelden een maatje te groot. De ruin van de familie Schoo is na een aantal weken rust precies op tijd in vorm voor een mooie wintercampagne. Hij houdt van de lange afstand en heeft een mooi programma in de Silver Challenge.


 

 De koers van de week: Prix Gemeente Midden Drrenthe

In de monté-draverij was Zauni het te kloppen paard en de Duitse hengst voldeed aan de verwachtingen. Hij behield samen met Ronja Walter een honderd procent score in Wolvega: 7 starts, 7 overwinningen. Rene M Newport was na een aantal valse starts het snelste weg. En Buzzi Sild had een bliksemstart vanuit het tweede band. Na een ronde kwam de Nederlandse draver in Belgisch bezit binnendoor bij Rene M Newport. Toen hadden vier paarden zich afgescheiden van de rest. Zauni lag derde voor Tequila F. Met nog vijfhonderd meter te gaan trok Ronja Walter het gas pedaal open. Ze won met veel vertoon van macht voor Buzzi Sild, Tequila F, Varenne de Phens en Rene M Newport.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Peter Delis

Highlander / Rick Ebbinge

 

2  -  Prix Colorado Blue

Croatie d'Amour TF / Ruud Pools

 

3  -  Prix Gemeente Midden Drenthe

Zauni / Ronja Walter

 

4  -  Prix Velite du Goutier

Empereur Face / Rick Ebbinge

 

5  -  Prix van Mossel Autolease

Freek Schermer / André Bakker

 

6  -  Prix Argovie

Casimaka / Tom Kooyman

 

7  -  Prix World Championship Premium Betting

Gibson Boko / Stefan Schoonhoven

 

8  -  Prix Tims Pile

Bastien du Chef / Danny den Dubbelden

 

 

 De beste indrukken van de avond

Highlander

De ruin van Piet Solleveld is terug van weggeweest. Won op pure macht na een koers buitenom. De Derby-vijfde staat nog laag in winsom en gaat een mooie winter tegemoet!

Croatie d'Amour TF

Won van start tot finish met Ruud Pools. De trainingspupil van Cees Kamminga zal haar koersen op Victoria Park afwisselen met tripjes naar Frankrijk!

Freek Schermer

Was gebaat bij een harde eerste kilometer en won op speed. Hij profiteerde van een mooie uitschrijving voor paarden die in de laatste vijf starts geen €1.000 hadden verdiend. Iedereen kan deze winter geld pakken op Victoria Park!

 

 Om te onthouden

Imail Occagnes

Moest vanuit het tweede gelid beginnen en lag lang laatste paard. Kon opschuiven in het tweede spoor maar maakte het ook geweldig af!

Tequila F

Sterk monté-debuut! Werd derde achter Zauni en Buzzi Sild, twee absolute specialisten in dit genre.

Fleur Swagerman

Nam de kop, kwam de eerste kilometer onder druk en maakte het prima af. Verdiende dit jaar op de langebaan al €12.000. Daar zou deze winter nog een mooi bedrag bij kunnen komen!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

Op vrijdag 7 december organiseert Victoria Park samen met Runnerz het WK Wedden. Sportief gezien zijn er drie hoofdnummers: Breeders Crown J, Finale Elite Challenge en Finale TF Bronze Challenge. Eerste start is waarschijnlijk om 17.55 uur.