sunday-24102019

De Sunday Special van: 24-10-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 24-10-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 5

totaal beschikbaar prijzengeld: 35.700
beschikbaar voor niet Franse paarden: 24.200
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.200


aantal paarden aan de start: 48
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 8

aantal nationaliteiten: 5
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, SE, NO


koers van de week: Giganten Trial
buitenlandse winnaar(s): Fantoccini, eigenaar: Stall Rita
snelste winnaar(s): Hambo Transs R: 1.13,0 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

De voorlopig laatste Lunchmeeting op Victoria Park was kwalitatief extreem goed bezit. Verdeeld over vijf koersen kwamen enkele toppaarden aan de start met internationale allure. De ‘Koers van de Week’ was de Giganten Trial en die werd enigszins verrassend gewonnen door Hambo Transs R en André Bakker. De crack van Stal Mille Fleurs bemachtigde daarmee een wildcard voor de Prijs der Giganten op vrijdag 8 november!

Trainer Paul Hagoort en zijn team hadden vorm want zij turfden nog twee winnaars. Fantoccini maakte indruk met zijn zege in 1.15,2 over 2620 meter. De pas vierjarige Fransman won dit jaar al op Vincennes en lijkt weer klaar voor de reis naar het heilige hippodroom in Parijs.

In de laatste koers kregen we vuurwerk voorgeschoteld. Voor sommige deelnemers was dit laatste onderdeel van de VPW Vierjarigen Challenge een ideale manier om punten te pakken voor de Finale op Giganten-dag. Fabio de Pervenche rondde de eerste kilometer in een hoge 1.11 en was de ideale gangmaker voor Innovation Love en Robin Bakker. De paarden die teruggingen van start af hadden geen schijn van kans om van achteraf meters goed te maken. Innovation Love bedankte de lange leider voor het zware werk en won op indrukwekkende wijze in 1.13,2!

Rick Ebbinge had over de hele meeting vier kanspaarden maar ging zonder winnaar naar huis. Dat overkomt de Wereldkampioen zelden. De nog ongeslagen Velten Limelight maakte zich helaas schuldig aan een startgaloppade. Graag hadden we hem in duel gezien met Gipsy Starlake die afgetekend won in 1.13,9. De draver van de Starlake Stable was in handen van Rob de Vlieger een klasse apart.

In de TF Silver Challenge zat enorm veel tempo. Elias en Casanova d’Amour maakten elkaar aan kop het leven zuur en de paarden in het achterveld profiteerden. Bunker du Hamel en Canon de la Douce lagen bij het ingaan van laatste ronde nog laatste en één-na-laatste maar werden uiteindelijk één en twee. Bunker was magistraal met Tom Kooyman in de sulky!

 


 

 De koers van de week: Giganten Trial

Voor de winnaar lag een wildcard klaar voor het eerste gelid in de 48e editie van de Prijs der Giganten! Gustafson nam als favoriet resoluut de leiding en SJs Junior C lag direct op zijn rug. Hambo Transs R was ook snel begonnen en kon inparkeren als derde paard aan de binnenkant. Achter dit drietal sloot Banker Transs R aan voor Tsunami Diamant, Ennyus Boko en Tell Me No Lies. Do You Love Me was door een startgaloppade helaas kansloos geraakt. Met nog zeker twaalfhonderd meter te gaan schoof Tsunami Diamant op naar het tweede spoor. Hij kreeg een zwaar parcours voor de kiezen want voor de tribune verhoogde Gustafson direct het tempo. Gustafson oogde ijzersterk maar bij het uitkomen van de laatste bocht begon hij te wankelen. SJs Junior C ging in een bloedsnelle slotfase verrassend langszij maar werd op zijn beurt afgetroefd door Hambo Transs R! Banker Transs R flitste naar plek drie voor Gustafson en Tsunami Diamant.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Giganten Trial

Hambo Transs R / André Bakker

 

2  -  Prix Do It Again

Fantoccini / Robin Bakker

 

3  -  Prix As des Jacquets

Bunker du Hamel / Tom Kooyman

 

4  -  Pris Granton Marketing

Gipsy Starlake / Rob de Vlieger

 

5  -  VPW Vierjarigen Challenge

Innovation Love / Robin Bakker

 

 

 De beste indrukken van de avond

Hambo Transs R

Hield zijn kurk onderweg droog en won op magistrale wijze! Eigenaar Maurice van Leeuwen werd al eens tweede in de Giganten na het behalen van de Wildcard. Kan Hambo de prestatie van Diamond overtreffen?

Gipsy Starlake

Domineerde van kop af en legde de laatste vijfhonderd meter af in 1.10,8! Deze zesjarige ruin staat door veel blessureleed gedeclasseerd en is nog lang niet uitgewonnen.

Innovation Love

Was al de onbetwiste leider van zijn Nederlandse generatiegenoten maar klopte nu ook enkele internationale vierjarigen met een grote reputatie!

 

 Om te onthouden

Banker Transs R

Op elfjarige leeftijd zo terugkeren in de topklasse, dat is uniek! Na een uitstekende derde plaats bij zijn rentree weerde hij zich kranig in de Giganten Trial.

Fortissimoko

Won vorig jaar tweemaal op Vincennes en is hard op weg naar zijn oude vorm. Hij veroverde de kop, wisselde stuivertje, kreeg opnieuw een aanval op zijn dak en vocht zich terug op de finish.

Demolition Girl

Liep zich in de laatste bocht vast achter een lege koploper maar slalomde daarna nog naar plek vier. De merrie kan dit winterseizoen absoluut een koers winnen!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is weer op vrijdagavond! Op 1 november staat de Fokkers Trofee op het programma plus de eerste Finale Regio Challenge Groningen. Om 17.35 uur klinkt het waarschijnlijk ‘start vrij’ voor koers 1.