sunday-23072019

De Sunday Special van: 23-07-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 23-07-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 6

totaal beschikbaar prijzengeld: 24.700
beschikbaar voor niet Franse paarden: 13.200
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.200


aantal paarden aan de start: 52
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 8

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE, BE


Koers van de week: n.v.t.
buitenlandse winnaar(s): n.v.t.
snelste winnaar(s): Vaduz Wise As: 1.14,1 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen dinsdag werden er Victoria Park zes ‘lunchkoersen’ verreden. Jaap van Rijn boekte als enigste rijder een dubbel. Allereerst sloeg hij toe met Venicio Pommereux. De tienjarige ruin van Casper Veldink steekt in grote vorm. De trainingspupil van Henk Grift verbeterde onlangs nog zijn record in een Groep II-koers op La Capelle waar hij dichtbij vijfde werd achter ondermeer Valko Jenilat en Bold Eagle. Van Rijn reed in Wolvega snel door naar voren, wisselde stuivertje met El Magnifico en won op speed!

In de laatste koers won Van Rijn met Elias, uit de training van Age Posthumus. De vosruin van Cees Boekel en Martin Bruinsma heeft even gekwakkeld met zijn gezondheid maar deze zege zat eraan te komen. De laatste keer kwam hij met de handen vol als derde binnen, nu profiteerde hij van het eerste band en won hij sterk over 3100 meter!

‘Paard van de Dag’ was Vaduz Wise As. De vijfjarige hengst van de Gerrits Recycling Group was onlangs derde op Enghien in een Groep II-koers en vertrok als grote favoriet. Hij maakte het even spannend met een paar mispassen in de eerste bocht maar daarna reed Robin Bakker resoluut door naar voren. De combinatie won onaangevochten.

Volgens Rick Ebbinge was Jungle Renka zijn beste ‘winstkans’ van de dag en daarvan was geen woord gelogen. De driejarige merrie van Stal Jungle’s Dream zegevierde bij haar tweede levensstart in een snelle 1.15,8. Ze moest een groot deel van het parcours afleggen vanuit het dodenspoor, wat ons betreft zijn de Nederlandse klassiekers in beeld.

De eerste koers werd gewonnen door Hulk Vryenesse en Hugo Langeweg jr. Liefhebber Adriaan Uit de Bosch wist niet wat hij meemaakte want zijn viervoeter snoepte twee seconden van zijn record af. Eindtijd: 1.14,7! Op Duindigt werd hij knap derde achter Inez Alki en Indy Lady. Nu domineerde ‘de Hulk’ de koers van kop af aan.

Emoties waren er bij de huldiging van Florijn. John Dekker, die kort geleden zijn 93-jarige vader verloor, stak de bloemen omhoog en zei: “deze zijn voor die ouwe”. Florijn controleerde de koers volledig en bevestigde daarmee zijn goede prestatie achter Un Nuovo Bigi.

 


 

 De koers van de week: n.v.t.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Abrazzo d'Amour

Hulk Vryenesse / Hugo Langeweg jr.

 

2  -  Prix Ferry Hollander

Florijn / John Dekker

 

3  -  Prix Wolvega International Yearling Sale

Jungle Renka / Rick Ebbinge

 

4  -  Prix la Pettevinière

Venicio Pommereux / Jaap van Rijn

 

5  -  Prix On Track Mixed Sale

Vaduz Wise As / Robin Bakker

 

6  -  Prix d'Avoise

Elias / Jaap van Rijn

 

 

 De beste indrukken van de avond

Jungle Renka

Oogde wat flegmatiek maar won desondanks sterk in 1.15,8! Lijkt zich te ontwikkelen tot één van de beste merries van haar jaargang.

Venicio Pommereux

Wisselde stuivertje met El Magnifico en won op speed. De Franse grootverdiener van Casper Veldink wordt klaargemaakt voor de ‘Grand Prix Steven Bijkerk’!

Vaduz Wise As

Ondanks een korte galoppade in de eerste bocht domineerde hij de koers in de snelste tijd van de dag!

 

 Om te onthouden

Cristal Sun

Verbetert per start! Na een derde plaats in een stayerskoers op Emmeloord kon de vosruin van meneer Dokter ook goed meekomen in de open klasse op Wolvega.

Isan

Moest veel doen om de kop over te nemen en zette goed door in de slotfase. Deze merrie van meneer Van der Wal heeft toekomst!

Brio de Janeiro

Ging als een winnaar maar sprong helaas bij het uitkomen van de laatste bocht toen de proppen werden getrokken…

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdag 26 juli. De eerste koers begint vanwege de verwachte temperatuur reeds om 09.05 uur! Daarna gaan de poorten weer open op vrijdagmiddag 9 augustus.