sunday 17012020

De Sunday Special van: 17-01-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 17-01-2020
type meeting: Premium meeting
aantal koersen: 7

totaal beschikbaar prijzengeld: €. 44.400,--
beschikbaar voor niet Franse paarden: €. 31.900,--
fokpremie voor NL gefokte producten: €. 2.900


aantal paarden aan de start: 64
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 5

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, SE, FR, BE, IT


koers van de week: Grand Prix Willem H Geersen
buitenlandse winnaar(s): Velten Red Red Red
snelste winnaar(s): Velten Red Red Red, 1.14,9/2.100m


geschreven door: Ralf Dekker

 

 De koersen

Er zijn nogal wat paarden ziek in de eerste weken van het nieuwe jaar. Het resulteerde in 7 koersen afgelopen vrijdag. Waar de kwantiteit zoals gezegd matig was maakte de kwaliteit juist veel goed. Met een prachtig hoofdnummer als de Grand Prix Willem H Geersen en een mooie omzet van €64.000 ,- in Nederland werd er toch een prima meeting afgesloten.

Rob de Vlieger startte en eindigde de meeting met een zege. Gipsy Starlake was terug van weggeweest en schoot als een duveltje uit een doosje naar de winst nadat ze constant de koploper en favoriet Hummer Scott hadden gevolgd. De andere winnaar was Dolly Pop. De  Vlieger heeft de merrie al tijden in goede vorm en onderstreepte dit vrijdag door over de kortere afstand met een ferme eindsprint alles en iedereen terug te fluiten.

Ook de stal van Trainer Paul Hagoort scoorde een dubbel. Na een indrukwekkende kwalificatieproef (uit de banden) volgde een week later direct de eerste overwinning voor Genial Smiling. De fransman won van start tot finish. HamboTranss R zorgde eerder al voor de dubbel in de koers van de week. Daarover straks meer.

Twee andere hoofdnummers waren de Finale van de Regio Challenge Alkmaar (0-12.000) en de Revanche van de Silver Challenge Finale. We beginnen met die laatste. Door ziekte bleven er 7 deelnemers over. Bas Crebas had 3 ijzers in het vuur. Als favoriet vertrok echter Bandino du Pre. De draver die al eerder in de zwaardere Golden Challenge wist te zegevieren won na de finale nu ook de revanche op imponerende wijze. Vanuit het dodenspoor werd de goede Bunker du Hamel over de knie gelegd.

In de finale van de Regio Challenge was met name de 200 meter voor de start spannend. Favoriet Velten Red Red Red was in galop. Vlak voor het startschot viel hij in draf en was er geen vuiltje aan de lucht.  Van Rijn was een uurtje later opnieuw in de winnaarscircle. Ditmaal met de door hem getrainde Jewel Star. Die moest tot het uiterste gaan om  Fury di Mucho van zich af te houden. Ze wonnen nipt de laatste Premium koers en de daarbij behorende mooie cheque.


 

 De koers van de week: Grand Prix Willem H Geersen

Een veld van 9 maakte zich op voor de draaistart. Dean Bros buitte zijn startvoordeel uit en had ongeveer zo’n 400 meter de leiding voordat trainingsgenoot Flavius hem kwam aflossen. Op diens beurt klopt Bakker met Hambotranss R op de deur waarna er een rokade volgde. Flavius nam het veld mee de laatste ronde in. Op zo’n 700 meter van huis opende Grift jr. vanuit het veld de aanval. Robin Bakker deed vrijwel tegelijkertijd hetzelfde maar het lot voor Grift jr. was op dat moment al bezegeld. Er volgde een galoppade. Flavius probeerde in de laatste 300 meter uit de greep van HamboTranss R te blijven maar deze ontwikkelde enorm veel speed en zegevierde in deze editie van de Grand Prix Willem H Geersen. Panoramic kwam aangevlogen na een heel parcours in de achterhoede.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Glas Diergeneeskunde

Gipsy Starlake / Rob de Vlieger

 

2  -  Grand Prix Willem H. Geersen

Hambo Transs R / Robin Bakker

 

3  -  Prix NL Phrama

Genial Smiling / Robin Bakker

 

4  -  Finale Regio Challenge Alkmaar I

Velten Red Red Red / Jaap van Rijn

 

5  -  Revanche du Championnat des Trotteur Francais TF Silver

Bandino du Pre / Rick Ebbinge

 

6  -  Prix Tjaarda Oranjewoud

Jewel My Star / Jaap van Rijn

 

7  -  Prix Bellina Josselyn

Dolly Pop / Rob de Vlieger

 

 

 De beste indrukken van de avond

Gipsy Starlake

Na 2 maanden afwezigheid er direct weer staan in een klasse waar het niveau erg hoog is. Knap!

Bandino du Pre

Vanuit het dodenspoor zo winnen. Dat kunnen alleen de hele goede.

Velten Red Red Red

Won met de bekende straat. Voorlopig niet uitgewonnen.

 

 Om te onthouden

Grift Jr

Koerst nu 2x ongelukkig met een aanrijding. Met de vorm is zeker niets mis.

Panoramic

Kwam aangevlogen in het hoofdnummer. Met beter koersverloop er dichtbij.

Gypsy Promise

Duidelijk verbeterd. Nu beloond met een 3e plaats. Volgende maal wellicht een zege ?

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

Vooruitblik op de volgende meeting: Een mijl, een Regio, een winterkampioenschap Monté en een Diamond Challenge voor de hoogste Franse klasse. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie meeting.