sunday-14012019

De Sunday Special van: 14-01-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 14-01-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 5

totaal beschikbaar prijzengeld: 20.100
beschikbaar voor niet Franse paarden: 12.100
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.100


aantal paarden aan de start: 50
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 10

aantal nationaliteiten: 7
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, SE, BE, NO, IT


koers van de week: n.v.t.
buitenlandse winnaar(s): Inspector Bros, eigenaar: L. Gerrits / R. Thomaskamp & Dito Quick, eigenaar: S. Hoste
snelste winnaar(s): City Guide: 1.14,3 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

De lunchmeeting van afgelopen maandag was prima bezet. Voor het publiek op de baan was het goed toeven in de Business Lounge. En zij zagen vijf imponerende winnaars die eigenlijk stuk voor stuk tot de ‘beste indrukken’ behoren. Met name de paarden van Erwin Bot waren op dreef. Hij reisde met vier paarden af naar Wolvega, kwalificeerde er twee en keerde terug naar Helmond met twee winnaars!

Van zijn trainingspupil City Guide droop de klasse af. Het fokproduct van Jean-Pierre Dubois is een zoon van Love You uit Crys Dream, die na winst in de serie derde was in de Hambletonian Oaks. City Guide werd vorig jaar aangekocht door Leendert Gerrits en maakt zich klaar voor een Frans avontuur. Robin Bakker heeft hem nu een aantal keer gereden en zal straks ook in Parijs de leidsels ter hand nemen.

Stalgenoot Inspector Bros won ook imponerend. De Duitse Derby-finalist van vorig jaar staat sinds enkele maanden bij Erwin Bot. Maakte zijn rentree na een prima herkwalificatie en verraste de wedders aan 37 tegen 1! Lag vijfde paard binnenkant en ging met nog een ronde te gaan het dodenspoor in om insluiting te voorkomen. Reed rustig door naar voren en maakte het sterk af.

Rick Ebbinge en Cees Kamminga zijn 2019 qua winpercentage ook uitstekend begonnen. Beide rijders mochten maandag een ereronde maken. Kamminga, die afgelopen weekend opa is geworden, sloeg toe met Bonefish Life. De Fransman werd wat makkelijk naar de finish toe maar lag reeds een straatlengte voor op de rest. Cees vertelde nog eens over de levensloop van Bonefish Life. “Michelle Kokkes vroeg in Frankrijk of ik hem wilde meenemen naar Nederland. Hij zou talent hebben voor de kortebaan maar werd getest en te licht bevonden. Toen heeft Henk de Boer hem gekocht als avontuur. En binnen een paar jaar heeft hij voor ons meer dan €115.000 verdiend!”

De kampioensstal van Jeroen Engwerda zag tevreden toe hoe Zuleika Font in haar derde start ongeslagen bleef. Ze moest meters geven over de middenafstand aan enkele goede paarden die in hun laatste vijf starts niet gewonnen hadden. Regiment hield het tempo hoog aan kop maar Zuleika Font had in Bachelet de ideale gangmaker om naar voren te komen. De laatste vijfhonderd meter wapperde de merrie van Stal Schermer naar een overtuigende zege.

Dito Quick en Jaap van Rijn wonnen de laatste koers van de middagmeeting. De zesjarige ruin heeft in zijn carrière nog geen €10.000 verdiend maar lijkt in Wolvega nog niet uitgewonnen. Maakte de verwachtingen volledig waar in de eerste start voor zijn nieuwe trainer Jean-Marc Chaineux. Had over op de concurrentie en stoomde buitenom naar een nieuw record van 1.14,6!


 

 De koers van de week: n.v.t.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Ustang Ludois

Bonefish Life / Cees Kamminga

 

2  -  Prix Siska Veenstra

City Guide / Robin Bakker

 

3  -  Prix Casper Veldink

Inspector Bros / Erwin Bot

 

4  -  Prix Anne Wierda

Zuleika Font / Rick Ebbinge

 

5  -  Prix Dona de Vrie

Dito Quick / Jaap van Rijn

 

 

 De beste indrukken van de avond

Bonefish Life

Won spelenderwijs een afdeling van de TF Diamond Challenge. Voor het publiek een genot om naar te kijken en voor het paard een ideale voorbereiding voor een koers in Frankrijk!

City Guide

Verdween afgelopen najaar uit de uitslag van de St. Leger en de Breeders Crown. Staat daardoor gedeclasseerd. Drukte buitenom door en won eenvoudig. Start eind deze maand in Parijs!

Dito Quick

Sven Hoste kocht dit paard onlangs van Ecurie Quick Star. Hij wist net zoals op Giganten-dag makkelijk te winnen ondanks de vele springers voor hem. Is een groeibriljant!

 

 Om te onthouden

Gibson Boko

Kwam na een ronde terecht op de rug van City Guide. Was geen gevaar voor de winnaar maar maakte het wel heel sterk af. Blijkt keer op keer een aanwinst voor het Nederlandse koerswezen!

Hindy Heikant

De merrie van de familie Schneiders maakte een prima rentree. Moest in de laatste bocht van ver komen en sprintte naar een vierde plek!

Dillinger Gentil

Won al eens in Wolvega maar lijkt nu per start te verbeteren. Kwam vanuit het tweede gelid in het dodenspoor terecht en werd tweede op macht in een 1.14-tijd!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdag 18 januari. Er staan 8 koersen op het programma waarvan de eerste 6 live op Equidia worden uitgezonden. Hoofdnummer is de Finale Regio Challenge Alkmaar (winsom tot € 12.000). Eerste start valt om 18.22 uur