sunday-10012020

De Sunday Special van: 10-01-2020

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 10-01-2020
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 6

totaal beschikbaar prijzengeld: 30.400
beschikbaar voor niet Franse paarden: 15.400
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.400


aantal paarden aan de start: 55
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 6

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE, BE


koers van de week: Revanche du Championnat des Trotteurs Francais (Golden Ch.)
buitenlandse winnaar(s): Lars Magdalon, eigenaar: P. Gerits
snelste winnaar(s): Do You Love Me: 1.15,8 / 2600 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen vrijdagavond werden er zes koersen verreden op Victoria Park. Er werd een record behaald in de derde koers, waarin Ids Schermer de grote favoriet was. Op die race werd in totaal 470.000 euro ‘plaats’ gespeeld, een on-Nederlands hoog bedrag. De ‘Koers van de Week’ was de Revanche TF Golden Challenge. Deze koers werd gewonnen door Do You Love Me en Cees Kamminga! Tweede werd de uiteindelijke winnaar van het klassement: Baladin Williams.

In de openingsdraverij bevestigde Ennis Stone zijn goede prestatie in de open klasse. Nu probeerde Michel Rothengatter het in een onderdeel van de Bronze Challenge. Het paard van Robin Goudsblom, Barry Stevens en William Lammers wilde onderweg de kop overnemen maar verloor telkens meters in de bochten. Daardoor bleef hij hangen in het dodenspoor maar desondanks won hij met een straat! Ennis Stone soleerde op basis van macht.

Man van de Avond was Dion Tesselaar die connecties heeft met drie van de zes winnaars. Zijn rechterhand Jeffrey Mieras zorgde voor sensatie door een stokje te steken voor Ids Schermer zijn tiende zege uit evenzoveel starts. Gwydion maakte zijn rentree na een peesblessure en leek op basis van zijn kwalificatie nog wat ritme te missen. Zonder ijzers en met trekwatten is de zoon van Holiday Road echter een heel ander paard. Vorig winterseizoen vocht hij menig duel uit met paarden als Zion Font en Velten Versailles. Nu klopte hij Ids Schermer op speed na een tussenkilometer van 1.20.

Dion Tesselaar won als rijder twee koersen. De eerste zege behaalde hij met Devil van eigenaartrainer Willem Zwiers. De liefhebber uit De Bult heeft altijd vertrouwen gehouden in de Muscles Yankee-zoon die vooral door pech niks verdiende in zijn laatste zes starts. Vorige week schrok hij van het elastiek bij de bandenstart maar voelde Devil al heel goed aan. Nu won hij van start tot finish!

In de laatste koers was Just Dream een openbaring. De debutant klopte in de kwalificatie stalgenoot Gwydion maar is een gecompliceerd paard. Tesselaar probeerde het paard van Bert Schreuder voorzichtig op de been te brengen maar een startfout was onvermijdelijk. Hij maakte een indrukwekkende inhaalslag, stoomde voor de tribune door naar de kop en won afgetekend. De winnende kilometertijd was 1.17,3 maar zonder fout werd hij geklokt in 1.15 over de afstand.

Vlak daarvoor was Tesselaar ongelukkig met JLo Bros die door een krappe situatie in de eerste bocht wegsprong. Lars Magdalon nam de kop en gaf over aan Jo Black. De Derby-zesde liep voor het eerst met een lijn-headpole en dat leek averechts te werken. Hij maakte zich onderweg erg scheef en dat werd opgemerkt door André Bakker. Hij viel Jo Black aan in voorlaatste bocht en won knap met Lars Magdalon.


 

 De koers van de week: Revanche du Championnat des Trotteurs Francais (Golden Ch.)

Twee weken geleden werd de Finale gewonnen door Ustang Ludois die tot aan de finish geschaduwd werd door Do You Love Me. In de Revanche werd op dezelfde uitslag gerekend maar niets was minder waar. Felicio du Joamax was lang de smaakmaker van de koers. Tom Kooyman sleurde aan kop met de vosruin die na zijn dubbelslag in de Bronze Challenge weer op zijn eigen niveau stond. Baladin Williams lag tweede en Do You Love Me parkeerde in als derde paard aan de binnenkant. Cees Kamminga besefte namelijk dat er niks te halen was aan kop. De grote favoriet Ustang Ludois kwam daardoor in het dodenspoor terecht met Dayton in zijn slipstream. Voor de laatste bocht moest Dayton een steekje laten vallen waardoor er ruimte ontstond voor Do You Love Me. De topruin had zijn kruid drooggehouden en won sterk! Baladin Williams, die lang moest wachten op ruimte, finishte uitstekend en werd tweede voor Ustang Ludois. De grootverdiener van Christophe de Groote kon alle aanvallen niet meer counteren. Felicio du Joamax moest de vierde plek vlak voor de finish afstaan aan Born to Run.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Calista Bizoux

Ennis Stone / Michel Rothengatter

 

2  -  Revanche du Championnat des Trotteur Francais

Do You Love Me / Cees Kamminga

 

3  -  Prix d'Amsterdam

Gwydion / Jeffrey Mieras

 

4  -  Prix d'Utrecht

Devil / Dion Tesselaar

 

5  -  Prix de Rotterdam

Lars Magdalon / André Bakker

 

6  -  Prix de Maastricht

Just Dream / Dion Tesselaar

 

 

 De beste indrukken van de avond

Do You Love Me

Werd vorig jaar uitgeroepen tot beste Trotteur Francais in Nederland. Hij is weer terug op dat niveau en won de Revanche!

Gwydion

Zorgde voor sensatie door de nog ongeslagen Ids Schermer op speed te kloppen! De ruin van Lauk de Reuver is na lange absentie weer helemaal terug.

Just Dream

Verloor veel terrein door een startgaloppade maar won alsnog met overmacht! De Abano As-zoon is gecompliceerd maar loopt over van klasse.

 

 Om te onthouden

Free Victory

Verraste enorm door tweede te worden aan 66 tegen 1! De nieuwe troef van de Spangahoeve viel bij haar debuut op Nederlandse bodem vooral op vanwege haar startsnelheid.

El Greco

Kreeg een onvoordelig parcours maar het paard van Sipke Zandstra werd alsnog derde na een laatste bocht door het vijfde spoor!

Drogba Apache

Lag lang aan de staart van het veld maar liep de laatste achthonderd meter super! Elco Korrel werd knap tweede met zijn paard.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdagavond 17 januari. Hoofdnummers zijn de Grand Prix Willem H. Geersen, de Revanche TF Silver Challenge en de eerste Finale Regio Challenge Alkmaar! De eerste start staat gepland om 17.20 uur.