sunday-09082019

De Sunday Special van: 09-08-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 09-08-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 8

totaal beschikbaar prijzengeld: 36.300
beschikbaar voor niet Franse paarden: 30.800
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.800


aantal paarden aan de start: 74
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 8

aantal nationaliteiten: 6
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE, BE


Koers van de week: Prix Ruud Elbertse (Halve Finale Newcomer Serie)
buitenlandse winnaar(s): Garry, eigenaar: H. Schlemeier
snelste winnaar(s): Vaduz Wise As: 1.13,6 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Wereldkampioen Rick Ebbinge sloeg vrijdagmiddag drie keer toe. Tweemaal voor Entrainement Jeroen Engwerda en éénmaal als catchdriver voor Erwin Bot. De eerste zege boekte hij met Vaduz Wise As van Leendert Gerrits. Heres Beuckenswijk probeerde het brutaal van kop af maar na een ronde zocht Ebbinge hem op. Vaduz moest zijn benen strekken maar imponeerde in de snelste tijd van de dag!

Daarna won Ebbinge met Indigo die met Indy Starlake een ideale gangmaker had. Met nog ruim vijfhonderd meter te gaan werd Indigo in de aanval gestuurd. De ruin die van fokker Patrick Davidson een tweede kans kreeg won sterk. De hattrick werd voltooid met Flevo Renka. De vierjarige Fransman bleef ongeslagen in zijn tweede start nadat hij enkele maanden niet had gelopen. Familie Knipscheer gaat waarschijnlijk nog een hoop plezier aan hem beleven.

Hugo Langeweg jr won de ‘Koers van de Week’ met Inez Alki. Later op de middag stuurde Jaap Terstal stalgenoot Hulk Vryenesse naar de bloemen. Hij wisselde stuivertje met He Gerritdelange en ging goed door. De oogappel van Adriaan Uit de Bosch verbetert zichtbaar en won zijn derde koers op rij.

In de monté-draverij was Zauni afwezig. Ronja Walter nam haar andere crack, Garry, mee naar Wolvega. De elfjarige ruin is nog altijd in vorm. Hij boekte zijn 65e zege in totaal en alweer zijn 8ste zege in 2019. Zijn eigenaar wil graag de winsomgrens van een ton dolgraag overschrijden en in deze vorm lijkt dat haalbaar.

Elias won opnieuw een koers in de TF Silver Challenge. De vorige keer kreeg hij twintig meter voorsprong over 3100 meter, nu ging hij gelijk af met zijn grootste concurrenten over 2600 meter. De trainingspupil van Age Posthumus was goed weg bij de autostart en ging langzaam naar voren om vervolgens sterk te winnen. De draver van Cees Boekel en Martin Bruinsma lijkt klaar voor een start in Frankrijk.

De laatste koers werd gewonnen door Graham Convital en André Bakker. Carel Roodenrijs wilde graag weer eens in Wolvega starten met de oogappel van Arie Abspoel. Graham profiteerde van het hoge tempo tijdens de eerste kilometer en won op pure kracht.


 

 De koers van de week: Prix Ruud Elbertse (Halve Finale Newcomer Serie)

De eerste vijf aankomenden konden zich plaatsen voor de finale in Berlijn op zaterdag 31 augustus. In die koers wordt er in totaal 20.000 euro prijzengeld verdeeld. Red Light DC nam zoals verwacht de kop en gaf over aan Ice Dragon. Iznogood Darby belandde in het dodenspoor en hield de koploper onderweg onder druk. Op zijn rug kreeg de favoriet Inez Alki een droomparcours. Zij won uiteindelijk met Hugo Langeweg junior in de sulky. Ice Dragon werd tweede voor een goed afkomende Cover Girl. Iznogood Darby liet het zeker niet zitten en werd vierde voor Red Light DC die geen kant op kon. Alle bovengenoemde paarden kunnen zich opmaken voor een reis naar Berlijn.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Ruud Elbertse

Inez Alki / Hugo Langeweg jr.

 

2  -  Prix Equidia.fr

Vaduz Wise As / Rick Ebbinge

 

3  -  Prix Yearlingsale.nl 31/8

Indigo / Rick Ebbinge

 

4  -  Prix Valko Jenilat a Wolvega 1er septembre

Elias / Jaap van Rijn

 

5  -  Prix Letrot.com

Flevo Renka / Rick Ebbinge

 

6  -  Prix Zauni

Garry / Ronja Walter

 

7  -  Prix Samantha Stolker - Fries Amateurkampioenschap

Hulk Vryenesse / Jaap Terstal

 

8  -  Prix Wolvega-Berlin

Graham Convital / Andre Bakker

 

 

 De beste indrukken van de avond

Vaduz Wise As

Geweldig paard die tot het uiterste werd gedreven door de concurrentie. Moest onderweg veel doen maar had nog genoeg over om te winnen!

Indigo

Was volgens Rick Ebbinge duidelijk verbeterd ten opzichte van zijn eerste zege. Dan zijn er doorgroeimogelijkheden voor deze vosruin!

Graham Convital

Kreeg een koers op maat maar maakte het ook geweldig af! André Bakker reed de grote ruin voor het eerst en lijkt een klik met hem te hebben.

 

 Om te onthouden

Heres Beuckenswijk

Liep voor het eerst met Franse kap en deed een moedige poging om het Vaduz Wise As lastig te maken. Dat lukte van kop af heel aardig in een 1.13-tijd!

Zack Wind

Lag continue in de staart van het veld en finishte geweldig met een tweede plaats als resultaat!

Hasta la Vista

Het paard van Caroline Aalbers maakte na tien maanden afwezigheid zijn rentree. Hij lag de hele weg laatste paard in een koers met een moordend tempo. Waar de rest moe werd stampte Hasta la Vista door. Hij werd tweede!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdagmiddag 16 augustus. Hoofdnummer is dan de Finale Elite Challenge. De eerste start van deze ‘Lunchmeeting’ valt waarschijnlijk om 12.10 uur.