sunday-04032019

De Sunday Special van: 04-03-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 04-03-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 4

totaal beschikbaar prijzengeld: 22.100
beschikbaar voor niet Franse paarden: 12.100
fokpremie voor NL gefokte producten: 1.100


aantal paarden aan de start: 36
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 2

aantal nationaliteiten: 5
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, SE


koers van de week: n.v.t.
buitenlandse winnaar(s): Zante Grif, eigenaar: R. Thomaskamp / Dhikti Vedaquais, eigenaar: M. & G. Scicluna
snelste winnaar(s): Zante Grif: 1.16,0 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen maandag organiseerde Victoria Park haar voorlopig laatste ‘lunchmeeting’. De stal van Dion Tesselaar leverde twee van de vier winnaars. En daarmee verdubbelde het entrainement uit Willemsoord hun aantal overwinningen in 2019. De stal lijkt een mindere periode definitief achter zich te hebben gelaten. Dion gaf zelf het goede voorbeeld met Forever H. De draver van Jan Vink was favoriet maar als slowstarter moest hij onderweg wel een hoop zelf doen. Met nog ruim een ronde te gaan ging de combinatie in de aanval. In de slotfase moest Forever H alleen Glenfeddich van zich af houden en daarin slaagde hij met vlag en wimpel.

Jeffrey Mieras had zich al een tijd verheugd op de rentree van Gwydion. Op de dag dat zijn ouders 25 jaar waren getrouwd verzorgde hij een winnende rit.  De ruin van Lauk de Reuver heeft in 2018 hele mooie dingen laten en gaat opnieuw een mooi seizoen tegemoet. De halfbroer van Flavius nam direct de leiding en won eenvoudig. Hij oogde wat flegmatiek richting de finish maar zodra hij partij krijgt wordt dat anders volgens de rijder die al zes koersen met hem wist te winnen.

Robin Bakker sloeg opnieuw toe met Zante Grif uit de training van Paul Hagoort. Hij startte vlot met de Italiaanse merrie van Roman Thomaskamp. Voor de tweede bocht namen ze de kop over van Harmke Schermer en vanuit die positie lieten ze zich niet op speed verrassen. Zante Grif won voor de derde keer op rij en stijgt mooi op de winsomladder. De vierjarige merrie lijkt voorlopig nog niet uitgewonnen.

De Finale van de TF Diamond Challenge was een fraai schouwspel. Ustang Ludois nam de kop over van Bonefish Life en was zeker niet van plan om de leiding uit handen te geven. Unero Montaval kwam echter met zoveel dadendrang opzetten dat Gert Sucaet zijn landgenoot Sven Hoste wel moest laten gaan. Dhikti Vedaquais belandde wederom in het dodenspoor maar door een verandering in de aanspanning verloor hij veel minder terrein in de bochten dan de vorige keer. Een ‘murphy blind’ en een hoger check deed wonderen. Op zijn rug kreeg Visage Pale een droomkoers. Vlak voor de laatste bocht ging Dayton driedik en Bonefish Life verruilde de binnenkant om vierdik een gooi te doen naar de overwinning. Dhikti Vedaquais liep goed door en won met een hoofdje ten opzichte van Visage Pale. Ustang Ludois kreeg pas heel laat ruimte en werd met de handen vol derde. Vierde werd Bonefish Life voor Dania Beach en Unero Montaval


 

 De koers van de week: n.v.t.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Alkmaar Spring Cup

Forever H / Dion Tesselaar

 

2  -  Prix Amsterdam

Zante Grif / Robin Bakker

 

3  -  Championnat d'Hiver

Dhikti Vedaquais / Jaap van Rijn

 

4  -  Prix Rotterdam

Gwydion / Jeffrey Mieras

 

 

 De beste indrukken van de avond

Zante Grif

Twee keer winnen op Victoria Park in zes dagen tijd, het is niet veel paarden gegeven. Zante Grif scoorde haar derde overwinning op rij en is nog lang niet aan haar plafond!

Dhikti Vedaquais

Vanuit het dodenspoor winnen tegen de Franse topklasse, dat is groots. Trainer Henk Grift liet de voormalige monté-crack van Philippe Allaire pieken in de finale!

Gwydion

De oogappel van Lauk de Reuver is terug van weggeweest! Freewheelde van start tot finish naar een makkelijke overwinning.

 

 Om te onthouden

Glenfeddich

Was rond de jaarwisseling ziek teruggekomen uit Denemarken. Maakte maandag zijn rentree en gaf de winnaar tot op de streep partij. Dat biedt perspectief!

English Boy

Is een fokproduct van Jean Baudron en maakte zijn debuut op Nederlandse bodem. Ging tot aan de overzijde goed mee maar viel daarna terug. De Franse hengst van Heidi Appel kan alleen nog maar beter worden!

Visage Pale

Liep na twee minder opvallende prestaties een fantastische koers in de Diamond Finale. De draver van Kris de Koninck verdient het om binnenkort te winnen!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdagavond 8 maart. Daarna wordt er zeven keer op rij op woensdagavond gekoerst, te beginnen op 13 maart.