sunday-04022019

De Sunday Special van: 04-02-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 04-02-2019
type meeting: Lunchmeeting
aantal koersen: 3

totaal beschikbaar prijzengeld: 15.900
beschikbaar voor niet Franse paarden: 4.400
fokpremie voor NL gefokte producten: 400


aantal paarden aan de start: 26
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 7

aantal nationaliteiten: 4
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT


koers van de week: n.v.t.
buitenlandse winnaar(s): Ustang Ludois, eigenaar: De Groote Lieven BVBA & Velten Limelight, eigenaar: B. Johnston
snelste winnaar(s): Ustang Ludois: 1.17,8 / 2600 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

Afgelopen maandag werden er in Wolvega drie koersen verreden die allemaal live op Equidia waren te zien. Het team van Alko Bijkerk was ’s nachts in de weer geweest om de baan droog te krijgen na de hevige regenval. En daar waren de deelnemers dankbaar voor.

De eerste koers werd gewonnen door Dillinger Gentil en Micha Brouwer. De 18-jarige pikeur maakte afgelopen zomer de overstap naar de professionals en dat gaat hem bijzonder goed af. In 2019 won hij al vijf koersen. Dillinger Gentil heeft ondertussen vijf koersen gelopen in Nederland. Hij pakte alle keren geld en won drie keer! Één keer werd hij geklopt door de topper Dito Quick en de andere keer had hij minder trainingsarbeid gehad dan normaal. Inmiddels is hij de Bronze Challenge ontstegen maar hij heeft ook geen moeite met de Silver Challenge, zo bewees hij maandag.

Het onderdeel van de TF Diamond Challenge was een fantastisch schouwspel. Beatnik Turgot nam de kop en werd afgelost door een rustig naar voren komende Dhikti Vedaquais. Ustang Ludois volgde hem als een schaduw en wilde de leiding graag overnemen. In eerste instantie kreeg Gert Sucaet nul op het rekest maar toen het duo een straatlengte was weggelopen bij de rest moest Jaap van Rijn eieren voor zijn geld kiezen. Om niet ingesloten te raken trok hij uit met nog een ronde te gaan maar hij kwam hem niet voorbij. Op de finish bedroeg het verschil nog steeds één lengte. Bonefish Life, die haaks om moest bij de bandenstart, was erg slecht weg. Hij werd prima derde achter deze twee kemphanen.

Velten Limelight was de laatste winnaar van de lunchmeeting. Rick Ebbinge hield een slag om de arm met de debutant maar was na afloop dik tevreden. De draver van Bernie Johnston kreeg het niet cadeau maar maakte het uiteindelijk sterk af. Hij won voor twee andere paarden die hun carrière prima gestart zijn: Zurich As en Freek Hallinck.


 

 De koers van de week: n.v.t.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Prix Face Time Bourbon

Dillinger Gentil / Micha Brouwer

 

2  -  Prix Cleangame

Ustang Ludois / Gert Sucaet

 

3  -  Prix Tjaarda.nl

Velten Limelight / Rick Ebbinge

 

 

 De beste indrukken van de avond

Dillinger Gentil

Kreeg een mooie koers maar maakte het ook sterk af. Het is even rustig geweest rond de Spangahoeve maar de enthousiaste eigenarengroep is weer helemaal terug!

Ustang Ludois

Moest tot het uiterste om de kop over te nemen en bleef daarna sterk voorop! Is aan een geweldig winterseizoen bezig.

Velten Limelight

Wilde in het voorwerk niet aanpakken achter de auto maar tussen de paarden was er niks aan de hand. Nam de kop, gaf over en won vanuit het dodenspoor!

 

 Om te onthouden

Bleuet d'Airou

Bleef eindelijk weer eens vlak en is dan een paard om rekening mee te houden. Richting de finish werd hij op ‘safe’ gereden.

Dhikti Vedaquais

De nieuwe aanwinst van Team Grift was de ‘dark horse’ van de dag. Wist niet te winnen maar liet wel een sterke indruk achter. We hopen de voormalige monté-crack van Allaire vaker in Nederland in actie te zien!

Zurich As

De vierjarige hengst maakte een prima debuut met een tweede plaats. Leek altijd al talentvol maar door blessureleed hebben zijn eigenaren geduld moeten hebben.

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op vrijdag 8 februari. Dan staan er zeven koersen op het programma, waaronder Het Gouden Paard en de Finale van de Payday Winner Challenge. Eerste start valt om 18.22 uur. Na afloop worden alle kampioenen van 2018 gehuldigd tijdens het jaarlijkse Drafgala!