sunday-01032019

De Sunday Special van: 01-03-2019

 De algemene gegevens van deze meeting

datum meeting: 01-03-2019
type meeting: Premium Meeting
aantal koersen: 5

totaal beschikbaar prijzengeld: 28.100
beschikbaar voor niet Franse paarden: 23.100
fokpremie voor NL gefokte producten: 2.100


aantal paarden aan de start: 40
aantal paarden uitgeloot: 0
aantal paarden nieuw op VP: 3

aantal nationaliteiten: 7
deelnemende nationaliteiten: NL, DE, FR, IT, BE, SE, DK


koers van de week: Revanche Merwestaal Talent Challenge
buitenlandse winnaar(s): Geen
snelste winnaar(s): Gipsy Starlake: 1.15,0 / 2100 meter


geschreven door: Ferry Hollander

 

 De koersen

De vrijdagavond werd afgetrapt en afgesloten door Rick Ebbinge. Hij won twee van de vijf koersen met een paard uit de kampioensstal van Jeroen Engwerda. Victor ZS won de ‘Koers van de Week’: de Revanche van de Merwestaal Talent Challenge met een dotering van €8.800. Daarmee zette de Italiaanse ruin wellicht opnieuw een zegereeks in na twee ongelukkige prestaties. In de laatste koers diende een nieuwe groeibriljant zich aan uit de laars van Europa: Ahura Mazda Font. De achterkleindochter van Delmonica Hanover werd rustig op de benen gebracht en sprintte voor de laatste bocht over het peloton heen. De pas driejarige merrie toonde 1.16,9 en gaat eerst even op rust.

De Business Club van CH de Wolden waren in grote getale aanwezig. Ze vierden hun vijftienjarige jubileum op Victoria Park en verzorgden de huldiging van koers twee. De winnende combinatie was Gipsy Starlake en Rob de Vlieger. Na vier tweede plaatsen was de trots van de Starlake Stable toe aan een overwinning. Werd de laatste keer over de mijl geklopt door Happy Hollandia. Nu draaide Gipsy Starlake de rollen om door het van kop af te proberen.

De amateurkoers werd gewonnen door Jaap Terstal en Heres Beuckenswijk. De amateur uit ’t Zand vierde zaterdag zijn kampioensfeest in Café De Jonge Prins. Voor hem kon het weekend niet mooier beginnen dan met een zege. Hij wilde zijn koers eigenlijk vanuit het veld indelen maar toen de paarden voor hem inparkeerden moest hij wel doorrijden naar de kop. In de finalefase vloog hij naar huis en bleef hij paarden als Ultras As, Early Ricardo en Benji Boy makkelijk voor.

Mats Wester droomt op dit moment nog van een Gouden Helm. De leerlingpikeur vormt een goede combinatie met Comete de Baffais en behaalde voor broer Rick Wester zijn tweede overwinning in 2019. Na een rustige start reed hij langzaam op in het dodenspoor. De vosmerrie van Patrick Davidson, die dit voorjaar gedekt zal worden, zette goed door. Ze won met een neusje ten opzichte van Belle Bonanza.


 

 De koers van de week: Revanche Merwestaal Talent Challenge

Ondanks dat Victor ZS niet veel punten had verzameld was hij wel startgerechtigd in de Revanche. Hij had in december aan één onderdeel meegedaan, die hij overigens ook wist te winnen. Vrijdag ging hij als favoriet van start en dat bleek terecht. Hij nam met startnummer acht de kop over van Fullrich v Assum en wisselde even later stuivertje met Red Light DC. Ebbinge kon het tempo onderweg naar zijn hand zetten en oogde sterk. Dennis Minnema wilde niet ingesloten raken met Fullrich v Assum. Hij vervolgde zijn weg in het dodenspoor met nog een ronde te gaan. Ivar en Inforgettable trokken mee in zijn slipstream. Victor ZS nam de hoek uit afstand van het veld en liep helemaal naar buiten. De draver waar Jan Knipscheer mede-eigenaar van is won echter wel! De strijd om plek twee was dusdanig spannend dat het comité met het blote oog geen verschil kon waarnemen. Vier paarden eindigden op één lijn en noteerden dezelfde kilometertijd. Hoe Well werd uiteindelijk tweede voor Red Light DC, Ivar en Inforgettable.

 

 De winnaars van deze meeting waren:
Koers:
Winnende combinatie:

1  -  Merwestaal Talent Challenge Revanche

Victor ZS / Rick Ebbinge

 

2  -  Prix C.H. de Wolden

Gipsy Starlake / Rob de Vlieger

 

3  -  Prix Athena d'Hoa

Comete de Baffais / Mats Wester

 

4  -  Prix Jan Nuwolt

Heres Beuckenswijk / J. Terstal

 

5  -  Prix Topkip.nl

Ahura Mazda Font / Rick Ebbinge

 

 

 De beste indrukken van de avond

Gipsy Starlake

Keerde terug van een peesblessure met vier tweede plaatsen. De draver van de Starlake Stable was toe aan een overwinning en nam dit keer zelf het initiatief!

Heres Beuckenswijk

Jaap Terstal reed door naar de kop toen hij geen positie kreeg en vloog naar huis. De draver van Nico Dekker en Dirk van Duin won voor de derde maal op rij!

Ahura Mazda Font

De driejarige debutant van Stal Schermer toonde direct haar klasse. Zette met een indrukwekkende tussensprint orde op zaken!

 

 Om te onthouden

Fortuna Phyt's

Maakte een galoppade achter de startauto maar maakte daarna nog veel terrein goed. Ze eindigde vlak achter de tweede aankomende. Mits de Franse merrie rustig blijft is ze tot veel in staat!

Hoe Well

Lag voor de laatste bocht nog laatste paard maar Ruud Pools slalomde naar voren. De zoon van Timoko won de spannende strijd om plek twee!

Edens Boy

Liep een sterke koers vanuit het dodenspoor. Had geen antwoord op de versnelling van de winnares maar richting de finish verkleinde hij de marge!

 

 Vooruitblik op de volgende meeting!

De volgende meeting van Victoria Park is op maandag 4 maart, aanvang om 12.10 uur. Daarna wordt er weer gekoerst op vrijdagavond 8 maart.