vp_24042019_race_06

starttijd: 20.50 uur uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.000,--
soort koers: non premium
common pool: nee
challenge: Merwestaal Talent Challenge

Prix Forza Napoli

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Vijf debutanten en daar lijken enkele talenten bij te zitten. Falco d’Airel kwalificeerde de laatste keer voor Frankrijk en liep alleen en uit de banden 1.17,4. Hanna Charisma was in haar proef sneller. Ze begon toen als snelste, stond de kop af aan Gian Luca Pasel (die 1.15 liep) en moest pas terrein prijs geven toen de koploper de laatste 500 meter in 1.12 aflegde.

Alex HP kwalificeerde als tweejarige. Ook hij had meteen de kop, maar was toen nog erg groen en liep met een ronde te gaan ineens naar buiten. “Hij is heel snel, maar het is een boefje. Eigenlijk zou hij vandaag mee te werken, maar ze hadden een extra starter nodig. Hij was al een keer eerder hier en liep toen een laatste kilometer in 1.13. De conditie is nog niet zoals ik het graag zou willen, maar met een 1.17 over de afstand mag hij eigenlijk geen moeite hebben”, aldus Jeroen Engwerda.

Mass Finest liep haar tijd in een proef waarin de eerste kilometer 1.23,5 ging. De merrie kwam goed binnen achter Jamaica Ferro, die afgelopen zondag in Berlijn debuteerde met een tweede plek in de 1.15 en die enorm eindigde. De tijd in de proef zegt dus weinig. I have a dream kwalificeerde achter Hooters USA (1.16,8) en kon de goede Imax die toen net voor haar liep aardig bijbenen. Dan ben je goed genoeg.

1:   2 - Falco d'Airel
2:   5 - Alex HP
3:   4 - Hanna Charisma

Outsider(s):   1 - Mass Finest, 3 - I have a Dream

 De resultaten van deze koers