vp-31012020-race-03

starttijd: 19.30 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 6.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF diamond challenge

PRIX ANZI DES LIARDS

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

As des Jacquets kwam hier de voorlaatste keer aan kop en rekende toen moeiteloos af met de steeds op zijn rug volgende Ustang Ludois. De keer erna bleef As in de opmars onderweg aan de buitenkant hangen en lukte het niet. Ustang Ludois won de keer erna wel, hij had de opgaande lijn al te pakken en mag nu bovendien op pad met de Wereldkampioen, Die reed hem ook bij zijn rentree, toen ze van te ver moesten komen maar ze duidelijk wel een klik hadden.

El Magnifico ging na een koers op Vincennes waarin hij snel de kop had op rust. We schatten hem iets hoger in dan de nog niet genoemde paarden. Visage Pale is een toonbeeld van regelmaat, de ruin krijgt in deze koers gezelschap van de trainingsgenoot Viking d’Orion die in de proef gelijk opging met Napa Valley.

Best du Hauty ging half maart met een blessure aan de kant, hij was toen in Lyon vijfde achter Chica de Joudes, de vierde aankomende uit de laatste Prix d’Amerique. Hij heeft na de pauze drie koersen in de benen. Tweemaal achterin in Vincennes, daarna negende in Mons in een koers waarin hij 25 meter moest geven aan de winnende Clemenza AM.

1:   4 - As des Jacquets
2:   8 - Ustang Ludois
3:   1 - El Magnifico

Outsider(s):   2 - Visage Pale, 6 - Best de Hauty, 3 - Viking d'Orion

 De resultaten van deze koers