vp-30082020-race-01

starttijd: 17.40 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

BALIEDAMES VICTORIA PARK TROFEE

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

De twee debutanten liepen degelijke kwalificatieproeven zonder echt op te vallen. Kamehameha Boko lag de hele weg vierde in een proef die Velten von Flevo won in 1.16,0. Karajan’s Gift bleef in een chaotisch begonnen kwalificatie waarin enkele paarden van start af sprongen op de benen, hij liep een eerste kilometer hoog in de 1.21 en werd uiteindelijk duidelijke geklopt door twee paarden die na hun startfout terugkwamen en 1.18,1 over de afstand liepen. We zoeken de favorieten daarom in de paarden met meer ervaring.

King of Greenwood was de laatste keer niet in orde en bleef om die reden voor het eerst buiten de trioaankomst. Dat hij er vandaag alweer bij is bewijst dat we ons over zijn gezondheid geen zorgen hoeven maken. Junior was enkele malen dicht bij de winst, ook de laatste keer toen hij een neusje tekort kwam. De ruin staat voor een zege. Kristel F Boko liep vorige week voor het eerst zonder achterijzers en dat beviel erg goed. Ze was buiten haar schuld foutief, haar rijder was los daarvan zeer te spreken over de verbeterde merrie.

Jaguar van Assum was de laatste keer vroeg in de koers foutief, werd uitgeschakeld maar liep daarna een geweldige inhaalrace. Hij kwam als 4e over de streep in een hoge 1.15. Kyra Smart heeft nu een beter nummer dan vorig weekend, toen ze in een groot veld van achteraf een goede koers liep.

1:   9 - King Of Greenwood
2:   8 - Junior
3:   5 - Jaguar van Assum

Outsider(s):   6 - Kristel F Boko, 4 - Kyrja Smart, 2 - Kamehameha Boko

 De resultaten van deze koers