vp-29102021-race-09

starttijd: 15.20 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 7.680,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

FOKKERS TROFEE MERRIES

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Lana Lobell won de Sweepstakes en de Derby. Als ze vandaag wint pakt ze de Triple Crown en dat komt maar zelden voor. De laatste keer sprong ze van start af en werd ze (te) snel uitgeschakeld. Haar rijder gaf aan dat ze zelfs met die fout nog had gewonnen, dus over de vorm maken we ons geen zorgen. Lotus Centaur profiteerde van de fout van de favoriete, zij leidde van start tot finish. Ze voelt zich in Wolvega beter thuis dan op Duindigt, waar ze nooit lekker in haar loop kwam.

Leanne Schermer sprong in dezelfde koers waarin ook Lana Lobell van de benen ging. Zij is beter dan haar verrichtingen nu laten zien. In de Derby werd ze moe op de zware baan over de lange afstand. Dit zal haar veel beter passen. Om het feest helemaal compleet te maken ging ook Lindsey W de laatste keer van de benen. Ze was daarvoor tweede in de Derby, ze kon toen als enige de winnares enigszins bijhouden. Lucina werd derde en de Derby, de laatste keer volgde ze steeds Lotus Centaur maar die kon ze in de slotmeters geen partij geven.

Lancome Boko en Levi Europoort zochten eveneens het klassieke werk op en pakten kleinere plaatsgelden mee. Dat lijkt nu weer mogelijk.

1:   5 - Lana Lobell
2:   4 - Lotus Centaur
3:   7 - Leanne Schermer

Outsider(s):   1 - Lindsey W, 2 - Lucine, 3 - Lancome Boko

 De resultaten van deze koers