vp-27082023-race-03

starttijd: 17.20 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 9.900,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

DERBY DER VIERJARIGEN (Halve Finale)

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Derbywinnaar Max Occagnes werd op deze koers voorbereid via een kwalificatieproef waarin hij met een laatste 500 meter onder de 1.10 voorbij vloog aan de later vandaag startende Mister F Daag. Dat heeft nogal wat tegenstanders afgeschrikt, hij moet vandaag de strijd aan met maar zeven leeftijdgenoten. Miss Lynx, die over een snelle start beschikt en met dit nummer kan rekenen op een koers op maat, onderstreepte haar vorm met een makkelijke speedzege in Zweden.

Most Wanted PK behoort eveneens tot de jaargangstop, in zijn laatste twee starts kreeg hij echter geen vat op de favoriet. Bas Crebas heeft met Magnum de l’Iton, vorig jaar tweede in de Derby, en Maverick twee vormpaarden aan de start. Bas kiest zelf voor de eerste, de vorige keer bleef hij ongelukkig hangen naast een ontketende Jack en zette hij desondanks goed door.

Marla Boko won met Hanna Huygens een WK koers op deze baan. De merrie liep toen voor het eerst met een Franse kap en maakte in de laatste 500 meter het verschil. Nu staat ze zwaarder, bovendien heeft ze met de 8 slecht geloot.

1:   3 - Max Occagnes
2:   1 - Miss Lynx
3:   5 - Most Wanted PK

Outsider(s):   2 - Magnum de l'Iton, 6 - Maverick, 8 - Marla Boko

 De resultaten van deze koers