vp-25022022-race-03

starttijd: 19.30 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 5.500,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Monté Challenge

PRIX LOBELL COUNTESS

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Edens Boy debuteert in dit nummer onder het zadel. Hij heeft dat in het werk geprobeerd met Marloes Knopp en dat ging goed. Verloopt de koers vandaag naar wens, dan wordt er een koers in Frankrijk opgezocht. Met Joe Cocker staat er in elk geval een specialist in het eerste band die aan kop voor tempo zal zorgen. De ruin is onder het zadel steeds eerste of tweede, maar vorig jaar was hij van gelijk af geen partij voor Iron Vivant die hier toen won.

Flavius loopt net als de favoriet voor de eerste keer in dit genre. Hij beviel vorige week prima in sterk gezelschap, de vorm is er. Urbanio won de laatste keer voor de kar en dat was vrij verrassend. Hij liep tweemaal eerder onder het zadel. In 2020 was hij zevende in Enghien en vorig jaar in Wolvega werd hij met de rijdster van vandaag uitgeschakeld. Great Gatsby As is een ‘dark horse’ in dit veld. Hij debuteert voor de stal van de Duitse kampioene en die komt zelden voor niets naar Wolvega.

Elisa d’Amour was in Dinslaken derde onder het zadel en Falco was met de rijdster van vandaag enkele malen geplaatst in montékoersen Berlijn. Fangio du Nord is een specialist in het genre, maar meters geven wordt net als voor Diadem Boy niet eenvoudig.

1:   4 - Edens Boy
2:   9 - Iron Vivant
3:   1 - Joe Cocker

Outsider(s):   6 - Flavius, 3 - Falco, 5 - Great Gatsby As

 De resultaten van deze koers