vp-25022022-race-02

starttijd: 19.00 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.500,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Payday Winner Challenge

PRIX ABANO AS

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Koen n Klasbak was de laatste keer, voor het eerst weer met ijzers, een klasse apart. Hij vloog naar de kop, controleerde daar het tempo en nam in de laatste 500 meter weer makkelijk afstand. Met dit startnummer ligt een herhaling voor de hand. Hij bleef die dag ruim voor Jip Star N, die toen favoriet was maar die moeite had met de tempowisselingen onderweg.

Kesper viel de laatste keer op door in de slotronde van achteraf wijd buitenom naar het tweede geld te sprinten. Hij heeft nu een veel beter nummer, kan goed beginnen en zal dat zeker op kunnen lossen met de favoriet die uit dezelfde stal komt. Luuk Schermer debuteerde vorig jaar met een zege en gold meteen als een Derbykandidaat. Helaas zat het seizoen tegen, met ziekte en ook vanwege het nog ontbreken van kracht. Hij ging na de Derby aan de kant en keert vandaag terug.

Giant di Mucho is de derde draver uit de Tesselaar stal in deze koers, ook hij heeft de vorm om zich in de slotfase voorin te melden. Dat deed Inflation de laatste keer ook, we schreven hem na een ijzersterke koers buitenom op ‘om te onthouden’, dus dat doen we bij deze. De meeste niet genoemde paarden zijn snel genoeg en dat maakt dit een hele open koers, in elk geval voor de plaatse.

1:   3 - Koen N Klasbak
2:   4 - Kesper
3:   6 - Luuk Schermer

Outsider(s):   11 - Jip Star N, 2 - Giant di Mucho, 8 - Inflation

 De resultaten van deze koers