vp-25012019-race-02

starttijd: 18.52 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 9.900,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

GRAND PRIX WILLEM H. GEERSEN

1
Flavius
Dion Tesselaar
2
Ennyus Boko
Caroline Aalbers
3
Iron Vivant
Jeroen Engwerda
4
Toscanini Font
Robin Bakker
5
Gustafson
Rick Ebbinge
6
Nu I Nu
Jesse ter Borgh
7
Banker Transs R
Hugo Langeweg jr
8
SJs Junior C
Stefan Schoonhoven
9
Thai Investment
Jaap van Rijn
10
Tsar d'Andain
Rick Wester
11
Ustang Ludois
Gert Sucaet
12
Ustinof du Vivier
Jules van den Putte jr

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een geweldig bezette Geersen Prijs, met ondermeer de oud-winnaar SJs Junior C aan de start. Dat hij hier tot de outsiders behoort zegt veel. Onze favoriet is Ustinof du Vivier, de klasbak die in Belgie maar zelden partij krijgt. De laatste keer dat hij daar werd verslagen was toen Drole de Jet met Pierre Vercruysse Mons uitkoos als baan om zijn stalcrack terug te laten keren na een blessure. Hij lijkt ten opzichte van Ustang Ludois, ook een topper, de betere.

Jeroen Engwerda heeft ontzag voor beide paarden, hij heeft drie ijzers in het vuur. “Als ik zou tippen zou ik Gustafson achter de beide Belgen zetten, maar ieder zijn vak. Afgelopen vrijdag hebben Iron Vivant en Gustafson tussen de koersen door tegen elkaar gewerkt. De laatste ging de hele weg buitenom en na een snelle laatste kilometer kwamen ze naast elkaar binnen. Rick was tevreden over Gustafson en ik uiteraard ook over Iron Vivant.

Tsar d’Andain moet meters geven. Ik zou hem liever laten starten in een TF koers, maar die gaan af en toe niet door en dus moet je wat. Hij is wel goed in orde, maar dit is een zware klus”, aldus de kampioen. Henk Grift heeft twee troeven, waarvan Thai Investment de eerste keuze lijkt. De hengst moet het van zijn speed hebben, als hij die kan bewaren zijn er kansen op in elk geval een mooi plaatsgeld.

Flavius in het eerste band zal zeker aanhangers hebben, ook hij treft het echter zwaar. Dat geldt ook voor de andere niet genoemde paarden.

1:   12 - Ustinof du Vivier
2:   11 - Ustang Ludois
3:   5 - Gustafson

Outsider(s):   1 - Flavius 9 - Thai Investment, 10 - Tsar d'Andain, 8 - SJs Junior C

 De resultaten van deze koers