vp-25012019-race-01

starttijd: 18.22 uur
afstand: 3.100 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF Bronze Challenge

PRIX RADIO BALANCES ENFIN Á WOLVEGA

1
Curtis Somolli
John Dekker
2
Dravelliszt
John de Leeuw
3
Cazio Josselyn
Rick Wester
4
Elegante Mauve
Tom Kooyman
5
Dame Quick
Ruud Pools
6
Cameleon
Alwin Bakker
7
Dream Gibus
Gerrit de Jong
8
Dalios de Guez
Gert Sucaet
9
Chronos du Lude
Jeroen Offeringa
10
Canon de la Douce
Caroline Aalbers
11
Empereur Face
Rick Ebbinge
12
Diva Divine TF
Dicky Hof
13
Brio de Janeiro
Robin Bakker
14
Dillinger Gentil
Micha Brouwer

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

“Koersende weg wordt hij steeds beter, waarbij de langere afstanden hem het beste passen”, zei Rick Ebbinge nadat hij met Empereur Face de eerste koers van 2019 heel makkelijk won. De ruin mag nu aan de bak over 3100 meter en wordt dus op zijn wenken bediend, maar de tegenstand lijkt een stuk sterker dan de keren hiervoor. Vooral voor het geweld uit Belgie zijn we bevreesd.

Dalios de Geuz krijgt meters voor, de ruin staat al zijn hele loopbaan bij Christoph de Groote op stal en juist in zijn laatste paar starts verbetert hij. Afgezien van de uitschakeling in zijn laatste start liep hij steeds goed, alle keren op Mons. De voorlaatste keer was hij dicht bij de winst, lange afstanden passen hem.

Dat laatste geldt ook voor Brio de Janeiro, die in november voor Luc Roelens debuteerde en afgezien van dat debuut (in Mons) tweemaal goed liep (in Kuurne). Op die laatste baan won hij de voorlaatste keer, dat was pas de tweede zege in zijn loopbaan. De ruin lijkt een laatbloeier en zijn trainer is er eentje om in de gaten te houden, als hij op reis gaat levert dat vaak wat op. Cameleon stond de laatste keer veel te zwaar en krijgt nu een eerlijke kans om zich te revancheren.

Canon de la Douce kwam sterk terug van rust en zal nu nog iets scherper zijn. We schatten hem iets hoger in dan Dream Gibus en Diva Divine, die beide een afstand treffen waaraan ze de handen vermoedelijk vol hebben.

1:   11 - Empereur Face
2:   8 - Dalios de Geuze
3:   13 - Brio de Janeiro

Outsider(s):   6 - Cameleon, 10 - Canon de la Douce, 7 - Dream Gibus

 De resultaten van deze koers