vp-24072020-race-08

starttijd: 15.05 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX D'ARJANG

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Dream of Money noemden we vorige week in onze Draf & Rensport vlog als een ontdekking tijdens de trainingsdag van 15 juli. Ze had steeds de kop, liep een laatste kilometer in 1.14,5 en werd maar nipt geklopt door het zeer talentvolle broertje van Gustafson. Ze is snel en compleet genoeg om hier meteen te winnen. De tegenstand komt vermoedelijk uit het tweede gelid. JR Rocks On won in Groningen van kop af, de keer ervoor in Wolvega moest hij van ver komen en liep hij een snelle laatste kilometer.

Koral Dragon liep in Groningen tegen een nederlaag aan, maar met een startplek in het tweede gelid en achter een andere klassieke draver was dat geen schande. Kluivert Boko had in de laatste proef een fout direct na de start. Hij keerde nog terug en werd nog derde, hij liep na de fout hard genoeg. Gerben deed bij zijn debuut precies wat de trainer voorspelde: hij liep een lage 1.16 over de afstand. Hij moet nog veel leren, dat was een mooie begin.

Kallantseye kwalificeerde als tweejarige. De grote merrie ging daarna meteen aan de kant, ze debuteert vandaag pas. Ze was mee naar Wolvega om te werken en zal nu zeker sterker en sneller zijn dan vorig jaar november.

1:   3 - Dream Of Money
2:   9 - JR Rocks On
3:   10 - Koral Dragon

Outsider(s):   7 - Gerben, 4 - Kallantseye

 De resultaten van deze koers