vp-24072020-race-06

starttijd: 14.05 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX DE JÄGERSRO

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Met enig voorbehoud kiezen we voor French Connection, die na een sterke proef begin juni in Hamburg de dupe werd van hinder en daardoor de loop gaandeweg verloor. In de laatste proef werd hij derde achter Velten von Polly, waarbij hij opviel door in de laatste bocht vanuit derde positie toch nog even de aanval te kiezen. Het voorbehoud geldt de ietwat merkwaardig uitziende loop, die wel vierkant is maar die dat in Hamburg na een tegenslag onderweg ineens niet meer was.

Black Cash liep goede koersen in Hamburg en Gelsenkirchen, beide keren was hij tweede. De laatste keer als medefavoriet ging hij vroeg van de benen, dat weegt niet zo zwaar. If i can dream debuteert. Ze kon in haar proef de ver voor het veld uitlopende Barty Laksmy (1.15,8) niet volgen, maar ze eindigde op haar beurt wel weer ver voor de andere paarden.

Pergamon S trof het de laatste keren duidelijk zwaarder dan nu, de hengst wordt klaargestoomd voor de Derby en moet met een 1.16 over de afstand voorin mee kunnen doen in dit veld. Met Joris Charisma zijn we wat voorzichtiger en hopelijk is zijn trainer en rijder dat ook. In de proef droeg hij een slagriem en die zat er niet voor niets…

1:   8 - French Connection
2:   3 - If I Can Dream
3:   9 - Black Cash

Outsider(s):   7 - Pergamon S, 5 - Kaboom

 De resultaten van deze koers