vp-24072020-race-01

starttijd: 11.35 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.500,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Boko Champions Challenge

WOLVEGA'S SILVER TROPHY III

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een open koers waarin zeker zes paarden kans hebben op de winst en geen van de acht kansloos is voor een plek bij de eerste drie. Indy Lady is wat ons betreft licht favoriet. Ze werd bij haar rentree op de streep geklopt en de keer erna vanuit het tweede gelid liep ze opnieuw goed. Ze won haar enige start met deze rijdster, eind vorig jaar in Wolvega, met veel vertoon van macht.

Een paard als Velten Red Red Red stond er die dag niet in, ook hem schatten we hoog in. Hij liep een geweldige proef en was de keer erna in Zweden tweede over de lange afstand. Van Nahema werd de laatste keer iets meer verwacht, de starts ervoor in Hamburg kondigde ze zich min of meer aan.

Harenne F Boko heeft de vorm te pakken, staat nu iets zwaarder dan in de eerdere starts in Wolvega maar de steun van de meervoudig amatricekampioene is absoluut een plus. Red Light DC hield de laatste keer in een sterk veld knap stand in de strijd om plek drie, hij staat nu juist iets lichter dan die dag. Calamintha won eerder met de regerend kampioene.

Goo River Flevo was in haar eerste start voor haar nieuwe trainer wat te laat bij de start, de inhaalrace in het dodenspoor die volgde hielp niet. De vorm is beter dan hij die dag leek. Hendrik Schermer won makkelijk in Dinslaken, in Wolvega heeft de ruin het meestal wat moeilijker.

1:   2 - Indy Lady
2:   8 - Velten Red Red Red
3:   4 - Nahema

Outsider(s):   5 - Harenne F Boko, 6 - Red Light DC, 7 - Calamintha

 De resultaten van deze koers