vp-24062022-race-04

starttijd: 13.05 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 33.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

ZETURF TCT DRIEJARIGEN CRITERIUM (Finale)

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

De mooiste koers van de dag, met diverse blikvangers. In zijn serie, twee weken geleden, was Gio Cash het te kloppen paard. Hij probeerde het met een enorm tempo van kop af, maar werd in de slotmeters achterhaald door Y Not Diamant die hem als enige de hele weg kon volgen.

In de andere serie had Pearl Vrijthout van kop af weinig partij, de van ver komende Mistral die lang laatste lag werd nog tweede. Tussen dit viertal zal het vermoedelijk gaan om de winst, waarbij de startfase weleens beslissend kan zijn. Mistral zal hard beginnen en zal dan het liefste overgeven aan Gio Cash, op exact die manier werden ze vorig jaar eerste en tweede in de TCT Derby. Lukt het Y Not Diamant om de kop te pakken, hij begon in de serie met een eerste 500 meter in 1.10, dan zou Bakker net als in de serie af kunnen geven aan Gio Cash en dan heeft hij de rug die Mistral graag wil hebben. Pearl Vrijthout moet ook positie zien te krijgen, ook dat zal moeten worden opgelost.

Achter dit viertal zal Magnum Stone positie kiezen, hij kan op de rug van Mistral weg en ligt dan normaal gesproken 3e of 4e paard aan de binnenkant. Buncio CD liep geweldig in de serie, maar heeft nu alle favorieten aan zijn binnenkant en moet dus geluk hebben met het krijgen van een positie. De overige paarden zijn op wat we tot nu toe gezien hebben in beeld voor de kleinere plaatsgelden.

1:   3 - Y Not Diamant
2:   4 - Gio Cash
3:   1 - Mistral

Outsider(s):   9 - Magnum Stone, 5 - Buncio CD

 De resultaten van deze koers