vp-23032024-race-01

starttijd: 18.45 uur
afstand: 1.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.500,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Racer Challenge

PRIX DOKTER SCHOONMAAKORGANISATIE

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Meteen de moeilijkste koers van de dag, geen van de twaalf deelnemers is op papier kansloos voor een plek bij de eerste drie. Het aanwijzen van een uitgesproken favoriet is onmogelijk. Drie deelnemers wonnen hun laatste start, waaronder My Girl. Zij was de laatste twee keren veel te sterk voor haar tegenstanders en staat nu zwaarder. Het tweede gelid was eerder geen probleem, ze won eind vorig jaar in Hamburg met startnummer 9. Miss Wizz leidde de laatste keer van start tot finish, ze liet zich toen perfect regelen. Eerder probeerde ze het vaak vanuit het veld en kreeg ze meestal geen ruimte in de slotmeters.

Nikita R won in haar laatste start de Merrie Derby. Ze ging daarna op rust en debuteert vandaag voor haar nieuwe trainer Paul Hagoort. “Ze is staat hier sinds begin januari en werkt thuis goed, maar ze is niet mee geweest naar de baan. Vandaag is een mooie test om te zien waar ze staat, ik verwacht dat ze voorin mee kan al ben je in een groot veld als dit wel afhankelijk van de koers die je krijgt”, aldus Paul. Andere paarden met vorm en met een mooi(er) startnummer zijn Normaal en Montoya Transs R. Nightrain Boko heeft een pauze achter de rug, hij was vorig seizoen groot maar zeer talentvol. Hij miste toen nog wat kracht. Manuelas Mission liep in de vier starts na rust steeds goed. Kesper treft nu het tweede gelid en dat is voor hem als snelle starter een nadeel, maar de vorm is er.

In zijn laatste drie starts op deze baan was Simply the Best steeds ons Paard van de Dag, maar tweemaal sprong hij en de laatste keer met een nieuwe aanspanning was hij weliswaar foutloos maar was hij nauwelijks te motiveren. Als hij zijn normale niveau haalt kan hij deze koers gewoon winnen.

1:   11 - My Girl
2:   2 - Miss Wizz
3:   7 - Nikita R

Outsider(s):   9 - Simply the Best, 4 - Normaal, 12 - Kesper

 De resultaten van deze koers