vp-22102021-race-08

starttijd: 14.55 uur
afstand: 1.609 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.500,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: TF diamond challenge

CHALLENGE DE VITESSE

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

In deze mijlskoers zou Viking d’Hermes meteen de keuze zijn geweest als hij niet pas één start in de benen had gehad na een zware blessure. Die koers verliep goed en hij zal verbeterd zijn, maar of het al genoeg is om bijvoorbeeld Everest Vedaquais partij te geven moet worden afgewacht. De Ready Cash zoon sprong zondag met zijn trainer aan de start in Wenen, keerde nog geweldig terug en is in een vorm die hem hier dicht bij de winst moet kunnen brengen.

Danseur Baroque is één van de vier starters van Christoph de Groote, met dit mooie nummer en een koers op maat moet hij met zijn speed ver kunnen komen. Duke of Careless won in Dinslaken nadat hij daar pas vlak voor de laatste bocht vrijkwam, hij vloog toen het veld voorbij. De laatste keer zette hij naar de laatste bocht weer de aanval in, maar na een versnelling van 200 meter was de tank al leeg. De ruin kan die dag niet in orde zijn geweest, hij kan veel beter.

Atoll Danover en Be Good zijn geen typische sprinters, alhoewel die laatste wel in vorm begint te komen. Emeraude Jiji staat hier zwaar, maar kan aan deze koers wel een nieuw record overhouden.

1:   4 - Everest Vedaquais
2:   7 - Viking d'Hermes
3:   1 - Danseur Baroque

Outsider(s):   5 - Abzac de Fontaine, 6 - Duke of Carless

 De resultaten van deze koers