vp-22102021-race-07

starttijd: 14.30 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

PRIX LEO SCHALKOORT

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Jaimy Fox nam vorige week de kop en liep vervolgens een eerste kilometer in 1.11,4. Hij maakte de koers prima af, de latere winnaar achterhaalde hem maar net. In die vorm kan hij hier winnen, de vraag is alleen of er wordt gekozen voor dezelfde tactiek.

Kosy Occagnes liep de laatste keer eveneens geweldig. Ze kon de steeds leidende winnares niet bereiken, maar ook zij kan sneller beginnen dan ze toen deed en is dan gevaarlijk. Jello W won de laatste twee starts van kop af. Hij moest beide malen in de slotmeters aan de bak en is dan niet de makkelijkste, vandaar dat we wat voorzichter zijn met onze inschatting.

Cardolan Byd moest op Duindig nogal wat doen voor de kop en hield uiteindelijk knap stand tegen ondermeer Knock on Wood. Volgens zijn rijder is de hengst nog steeds in een prima vorm en ligt de baan in Wolvega hem beter. Floris van Egmont komt normaal in de ‘Franse’ koersen in actie. Hij staat daarin nu in een zware klasse. Ook vandaag is de tegenstand niet mals, maar voor zijn kansen pleit het gegeven dat de rijdster van vandaag met vrijwel alle paarden van deze trainer meedoet voor de winst.

Cartesio kan in Wolvega 1.14 over de afstand lopen, dat moet genoeg zijn voor een betaalde klassering. Goah d’Isere deed het geweldig op de kortebaan, hij keert weer terug in de Champions League.

1:   4 - Jaimy Fox
2:   6 - Kosy Occagnes
3:   7 - Jello W

Outsider(s):   5 - Cardolan Byd, 3 - Cartesio, 8 - Floris van Egmont

 De resultaten van deze koers