vp-22092018-race-06

starttijd: 20.23 uur
afstand: 1.609 meter
soort start: autostart
dotering: €. 22000,--
soort koers: non premium
common pool: nee
challenge:

BREEDERS COURSE TWEEJARIGEN (HALVE FINALE)

1
Gaya de Pervenche
Dion Tesselaar
2
Indigo River
Robin Bakker
3
Jo Jo Harley
John de Leeuw
4
Andromeda Font
Danny Brouwer
5
Atlantic Wise L
Hugo Langeweg jr
6
Jewel Star
Jaap van Rijn
7
My Love Zen
Rick Wester
8
Jari L Petnic
Frank Westerveld
9
Arquana As
Rick Ebbinge

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Vijf tweejarigen kunnen in onze ogen deze koers winnen, de keuze maken we op grond van de tijden die we klokten in de gelopen kwalificaties en koersen en op de indruk die ze qua bouw en type maakten. Om die reden is Arquana As onze favoriet. Ze start als enige in het tweede gelid, maar ze kan als ze wil meteen achter de 1 aan die bij haar enige start begon als een raket. Daarna volgt dan een koers op maat. Arqana As won hij haar debuut makkelijk op speed en achterhaalde met een laatste kilometer in 1.14,7 ondermeer Andromeda Font, die ruim voor de laatste bocht de aanval zocht en dat net niet af kon maken. Dat deed ze in haar proef beter, met een laatste kilometer in 1.15,4 bleef ze Arquana As toen nipt voor.

Indigo River wekte in de proef de indruk een makkelijk te sturen talent te zijn, hij liep zijn laatste kilometer ruim voor de rest met nog wat over in 1.15,1. Bij zijn debuut sprong hij de eerste bocht uit toen hij aan kop werd afgelost, daar tillen we niet zo zwaar aan. Gaya de Pervenche won haar proef ruim en domineerde daarna in Berlijn van kop af. De draver met een mooie ruime loop is ongecompliceerd, begint hard en liep bij haar zege na een tussenfase in 1.19 met een laatste 800 meter in 1.14 naar huis.

Atlantic Wise L is de vijfde en laatste kanshebber die kan winnen. Hij leidde in zijn laatste proef op deze baan van start tot finish en hield sterk stand onder druk van een draver die morgen medefavoriet is in de Breeders Crown in Berlijn.

1:   9 - Arquana As
2:   1 - Gaya de Pervenche
3:   2 - Indigo River

Outsider(s):   5 - Atlantic Wise L, 4 - Andromeda Font

 De resultaten van deze koers