vp-22022019-race-02

starttijd: 18.52 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 6.600,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

PRIX GLAS DIERGENEESKUNDE

1
Flavius
Dion Tesselaar
2
Ennyus Boko
Caroline Aalbers
3
SJs Junior C
Stefan Schoonhoven
4
Urbanio
Rick Ebbinge
5
Thai Investment
Jaap van Rijn
6
Panoramic
Robin Bakker
7
Venicio Pommereux
Henk Grift
8
Ulk Medoc
Jeroen Engwerda

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Tweede koers In dit veld is Urbanio de blikvanger, al viel hij de laatste keren niet mee. “Dat had een oorzaak: door de vorst heb ik hem een tijdje niet zo kunnen trainen als ik wilde en dat merk je bij hem meteen. De laatste keer in Parijs voelde Rick het in de laatste bocht, daar was hij compleet verzuurd. Ik denk dat hij nu weer goed is, we hebben hem zo kunnen werken als het moet. Dus hij heeft voor mij een eerste kans”, zegt Jeroen Engwerda.

Tegenstand kan en zal vermoedelijk komen van Thai Investment, die de laatste keer van te ver moest komen en met plek drie de drie zeges ervoor bevestigde. Flavius kreeg de laatste keer meters voor en weerde zich goed. Nu moet hij het hebben van zijn startplaats, een parcours in het veld lonkt. Ennyus Boko leek de laatste keer het Gouden Paard te gaan winnen na een koers op maat, ook hij is weer helemaal terug. SJs Junior C slaat meestal toe als je er niet op rekent, met zijn vorm is al tijden niets mis. Panoramic was tweede in de laatste editie van de Giganten, we schatten hem iets hoger in dan trainingsgenoot Venicio Pommereux.

Ulk Medoc maakt vandaag zijn rentree na een blessure, hij liep vorig jaar juni zijn laatste koers. Onlangs werkte hij in Wolvega in partij met Touch of Wind Bi, die hij goed bijhield. “Maar dit is meer een paard voor de langere afstanden. Deze koers past minder goed, we kijken het vandaag even aan”, aldus de nieuwe trainer Jeroen Engwerda.

1:   4 - Urbanio
2:   5 - Thai Investment
3:   1 - Flavius

Outsider(s):   3 - SJs Junior C, 2 - Ennyus Boko, 6 - Panoramic

 De resultaten van deze koers