vp-21012022-race-01

starttijd: 17.20 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: bandenstart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF Bronze Challenge

PRIX BAHIA QUESNOT

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

De Duitse trainers komen vandaag met kansrijke starters naar Wolvega. Grietje is onze favoriete in de eerste koers. Ze won haar laatste drie starts op de Derbybaan in Berlijn, steeds waren dat net als nu TF koersen. Die zijn in Duitsland minder sterk bezet dan bij ons, maar Grietje won ze steeds met overtuiging en liep de laatste keer een laatste kilometer in de 1.14 toen ze makkelijk won. De keer ervoor overtuigde ze van achteraf over de langere afstand. Ze heeft meer in haar mars als haar trainingsgenote Fifi du Gassel, die maandag in een PMU koers tegen goede paarden steeds meetrok en zesde werd.

In het eerste band zijn Hero d’Hertals en Hell Cat de blikvangers. Ze kwamen elkaar op 24 december (zie de foto hieronder) ook tegen. Toen maakte Hell Cat lang het tempo en daarvan profiteerde de op zijn rug meetrekkende Hero. Hell Cat liep daarna in Rouen, lag daar aanvankelijk in het voorste deel van het veld maar de laatste bocht uit was de tank leeg. Hero d’Hertals leidde in zijn laatste start tot de laatste bocht. Hij was toen iets te fel en viel vermoedelijk om die reden wat stil.

Ido d’Agice startte in Frankrijk 9 keer en won eenmaal, rechtsom in Reims in 1.16,2/2550m. De ruin lijkt linksom minstens even goed, hij deed dat viermaal en was ondermeer tweede en derde. Gatsby d’Avril is de eerste keuze van Kristof Depuydt, reden om de ruin in de gaten te houden.

1:   10 - Grietje
2:   5 - Hero d'Hertals
3:   2 - Hell Cat

Outsider(s):   9 - Fifi du Gassel, 6 - Gatsby d'Avril, 11 - Ido d'Agice

 De resultaten van deze koers