vp-18032023-race-02

starttijd: 11.20 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4.400,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX ZETURF.NL

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een koers met meerdere kanshebbers. Erodio is met afstand de snelste in dit veld, maar hij treft nu het tweede gelid. In zijn vorige start ging hij aan kop harder dan de bedoeling was en werd hij maar net geklopt. “Het tweede gelid kan ook een voordeel zijn, het is zaak dat hij rustig blijft”, aldus zijn trainer en rijder.

Modo di Quattro staat na zijn laatste start in alle notitieboekjes. Hij sprong met nog ruim een ronde te gaan weg en werd uitgeschakeld, waarna zijn rijder de weg vervolgde. In het derde spoor kwam hij zonder gevraagd te worden als vierde op drie lengten van de winnaar over de streep, hij had die dag makkelijk 1.15 over de afstand gelopen. Captain Sapphire kwalificeerde in Mons met Jules van den Putte in 1.16,9. Die tijd liep hij alleen, zijn enige tegenstander die dag sprong.

Nightrain Boko won eind november zijn proef en is daarna van trainer veranderd. De ruin met een mooie maat lijkt een talent en kan nu vermoedelijk harder dan de toen getoonde tijd. Mowgli Hanover maakte een sterk debuut, hij start achter de debuterende Kipchoge die in de proef rustig weg was en steeds vijfde lag.

1:   10 - Erodio
2:   3 - Modo di Quattro
3:   4 - Captain Sapphire

Outsider(s):   2 - Nightrain Boko, 9 - Mowgli Hanover, 1 - Kipchoge

 De resultaten van deze koers