vp-18032023-race-01

starttijd: 10.50 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 6.600,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Boko Champions Challenge

PRIX TIMOKO

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Capitano won de laatste keer van kop af over de sprintafstand. Sinds hij als ruin door het leven gaat is hij de regelmaat zelf. Hij is opnieuw kansrijk, maar onze favoriet is Deon W. “Hij start voor het eerst zonder ijzers, dat heb ik thuis getest en dat beviel heel goed”, aldus Michel Rothengatter, die aan de vorm van de ruin niet twijfelt. Bij zijn rentree in ons land sprong hij in het veld weg toen het tempo er ineens uitging. Na die fout liet hij nog veel snelheid zien.

Donna Trixton was snel in de proef waarin ze tot de laatste bocht uit de kop had, daarna kwam de achter haar liggende Pwojtech Vrijthout die in koers 5 zijn rentree maakt haar voorbij. Donna liep haar 1.14,0 op een die dag snelle baan in een vrijwel vlak tempo over de afstand. Koen n Klasbak had de laatste keer van kop af geen partij, nu is de tegenstand beduidend sterker. Ook Jade Beuckenswyk won haar laatste start, ze stond toen een stuk lichter dan vandaag maar ze komt ook in sterke velden altijd goed tot haar recht.

Heavy Enemy werd dit jaar in vier starts lopende alleen geklopt door Keep Flying. De laatste keer sprong hij vroeg in de koers weg, de andere keren won hij tegen minder sterke paarden dan hij hier treft.

1:   7 - Deon W
2:   2 - Capitano
3:   4 - Donna Trixton

Outsider(s):   3 - Jade Beuckenswijk, 1 - Koen N Klasbak, 6 - Heavy Enemy

 De resultaten van deze koers