vp-18022022-race-08

starttijd: 13.10 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX ANEMONE.NL

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

We gaan in deze koers kennis maken met Horizon Majyc, de volle broer van Uza Josselyn die 33 van haar 79 starts won en haar loopbaan twee jaar geleden afsloot met een winsom van bijna 1,3 miljoen euro. Ze nam tweemaal deel aan de Prix d’Amerique en was 6e (in 2019) en 82 (in 2020). Haar inmiddels 5-jarige broer kwalificeerde in Mons en liep zijn enige tegenstander in 1.16,7 zoek. “Dries liet hem zijn eigen tempo lopen, heeft niets gevraagd, en na de test was hij niet moe. Dat we hier in Wolvega debuteren komt doordat hij in België als 100% Fransman moet debuteren in de klasse tot 4.500 euro. Dan gaan we liever een keer naar Wolvega”, aldus zijn eigenaar Andy d’Haese.

Er vanuit gaande dat hij net zo op dreef zal zijn als in zijn proef zoeken we de paarden die achter hem op de tickets moeten. Dat is ondermeer de eveneens debuterende Happy Jack, die in de proef steeds derde lag en de laatste bocht door driedik de aanval plaatse en tweede werd achter de zondag winnende Xpensive Diamant. Het tempo in die proef lag onderweg laag, Happy Jack eindigde met een laatste kilometer in de 1.18. Milou Flevo stond al eens op de cover van ons blad, ze was toen als tweejarige in de opbouw voor de TCT koersen. Ze maakt haar rentree en is een talent. Cinciallegra Jet sprong bij haar debuut in gewonnen positie weg, ze krijgt een herkansing.

Joyau d’Albatre viel hier op met een snelle proef uit de banden, hij was lang uit beeld, en I Am Special liep in al zijn drie Nederlandse koersen hard nadat hij steeds aan de start veel meters verloor. De snelheid heeft hij wel.

1:   3 - Horizon Majyc
2:   1 - Happy Jack
3:   9 - Milou Flevo

Outsider(s):   7 - Cinciallegra Jet, 5 - Joyau d'Albatre, 8 - I Am Special

 De resultaten van deze koers