vp-18022022-race-02

starttijd: 10.05 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 9.900,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

MIDWINTERCRITERIUM

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een geweldig bezette koers waarin vijf van de acht deelnemers kunnen winnen.

King Schermer maakte in het Gouden Paard indruk door van kop af te winnen, de laatste kilometer legde hij net onder de 1.11 af. Edens Boy moest die dag buitenom en moest passen toen in de slotronde het tempo onder de 1.12 ging. Dat is het tempo dat hij over elke afstand kan lopen, maar veel zal afhangen van zijn start en het parcours dat hij daarna krijgt.

Hambo Transs R moest de laatste keer bij de start meters geven aan King Schermer en dat ging niet. Van gelijk af en met een flitsende start verwachten we hem eerst aan kop en daarna op de rug van de leider, wie dat ook mag worden. In die positie kan hij, zeker na een koers met tempo onderweg, elke koers op deze baan winnen. Colonel is de grootverdiener in het veld, hij begint net als in zijn laatste start in de Prix du Luxembourg aan de buitenkant. In Parijs pakte dat niet goed uit, hij liet zich niet terugnemen en verloor daar al de koers. De ruin heeft vandaag twee trainingsgenoten in de koers, eentje daarvan zal zeker als rug voor hem fungeren. Dan kan ook hij winnen.

De vijfde en laatste kanshebber voor de winst is Helena di Quattro, die hier haar actieve loopbaan afsluit. Ze begon hem op deze baan ook, als tweejarige met een zege in de hand van Jos Verbeeck in een serie van de Breeders Course. Cees Kamminga kreeg de merrie die hierna de fokkerij in zal gaan maandagmiddag op stal en na een werkje op dinsdag om de fitheid te beoordelen zette hij het licht op groen voor deze start. Qua klasse en speed hoeft ze in dit veld voor niemand aan de kant, al staat wel vast dat de 2100 meter haar het beste ligt.

1:   2 - King Schermer
2:   7 - Helena di Quattro
3:   5 - Hambo Transs R

Outsider(s):   8 - Colonel, 1 - Edens Boy

 De resultaten van deze koers