vp-18022022-race-01

starttijd: 09.40 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF Bronze Challenge

PRIX BILLIE DE MONTFORT

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Hero d’Hertals won de voorlaatste keer van kop af met veel vertoon van macht. De laatste keer kon hij het niet bolwerken, dat maakt hem lastig in te schatten in een veld waarin ook andere paarden met vorm in aanmerking komen voor de winst.

El Greco werd de laatste keer derde in een Silver Challenge, hij staat nu beduidend lichter en profiteert net als Give You All Of Me (die leidde de laatste keer lang in Mons, maar viel in de slotmeters stil) en Eternal des Hayes van een stap terug in klasse.

Espresso Doppio moest de laatste keer na een traditiegetrouw voorzichtige start in de laatste kilometer in de 1.10 lopen om te winnen en dat deed hij. Hij pakte toen de lang leidende Ichiro Okina op de streep terug. Die laatste speelde de start erna in sterk gezelschap in Vincennes geen rol. Gadget Rapid liet de laatste keer na een reeks koersen die aan de start al mislukten eindelijk zijn klasse weer eens zien. Als hij geen fouten maakt hoort hij in alle combinaties op de tickets.

Fast and Rock zette de laatste keer vroeg druk en nam over, daarna liep hij goed. Voor hem lijkt deze startplaats een groot nadeel.

1:   7 - Hero d'Hertals
2:   10 - El Greco
3:   6 - Espresso Doppio

Outsider(s):   8 - Gadget Rapide, 3 - Ichiro Okina, 9 - Fast and Rock

 De resultaten van deze koers