vp-18012019-race-02

starttijd: 17.50 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 6.600,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Elite Challenge

PRIX PROXIMUS

1
Fleur Swagerman
Thomas Bos (lp)
2
Cassandra D
Elco Korrel
3
Forrest Beemd
Jeffrey Mieras
4
Grift Jr
Michel Rothengatter
5
Gotta Jibboo
Jaap van Rijn
6
Pearl Stardust
Robin Bakker
7
Heres Beuckenswijk
Hugo Langeweg jr
8
Emilion
Michael Nimczyk
9
Benji Boy
Stefan Schoonhoven
10
Early Ricardo
John de Leeuw
11
Kees Bokma
Rick Ebbinge

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Kees Bokma moet achteraan beginnen, maar aan de buitenzijde van het tweede gelid heeft hij in elk geval de ruimte. Dat hij ook koersen vanuit het veld kan winnen is bekend, dus hij is onze favoriet. We verwachten ook Heres Beuckenswyk in de eindstrijd. Hij moest de laatste keer met een kilometer te gaan al buitenom en dat kostte hem vermoedelijk de winst. Volgens Jaap Terstal voelde de ruin na een mindere periode geweldig aan, de vorm is er dus weer.

Grift Jr is sinds hij vanuit het veld wordt ingezet een vaste waarde in de eindstrijd. De laatste keer ging het onderweg voor hem veel te langzaam, waardoor zijn speed minder effectief was dan in de starts ervoor.

Emilion won eind vorig jaar de St.Leger en behoorde dat jaar tot de snelste en beste Duitse driejarigen. De Derbyfinale haalde hij niet doordat hij vanwege zijn afkeer van de startauto meters weggaf die hij aan het einde tekort kwam. Hij werd vierde in 1.12,9 en liep zeker een seconde harder dan die tijd. De proef die hij onlangs liep zegt weinig. Hij deed wat opstandig achter de auto, zette met een laatste 500 meter in 1.13,5 wel even aan maar dat werkje had hij duidelijk nodig. Hij zal scherper moeten zijn, anders heeft hij de handen ook al vol aan vormpaarden als Forrest Beemd en de weer scherper wordende Pearl Stardust.

1:   11 - Kees Bokma
2:   7 - Heres Beuckenswyk
3:   4 - Grift jr.

Outsider(s):   8 - Emilion, 6 - Pearl Stardust, 3 - Forrest Beemd

 De resultaten van deze koers