vp-17122021-race-01

starttijd: 17.05 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX NDR.NL

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Onze beide favorieten voor de winst waren beide maandenlang uit beeld. LeBron Boko liep half mei een kwalificatie en werd toen tweede achter Luuk Schermer, hij ging meteen daarna aan de kant. “LeBron is een klassepaard. We hebben hem de tijd gegeven, als Zweed komen de klassiekers voor hem pas volgend jaar. Vorige week heb ik hem mee gehad naar de baan en hij ging heel goed”, aldus Dion Tesselaar.

Cassiopea Font liep eenmaal, eveneens in mei, en ging toen op rust. “Ze had nog wat tijd nodig. Vorige week is ze mee geweest naar de baan, toen liep ze op een zeker zachte baan waarop toptijden niet mogelijk waren een laatste kilometer in 1.14. Dat was goed. Ik schat dat ze op een normale baan een tijd van 1.17 of net daaronder over de afstand aan moet kunnen”, meldt Jeroen Engwerda desgevraagd.

Van de paarden die de laatste tijd actief waren beviel Take off de laatste keer. Hij maakte de koers beter af dan de voorgaande keer, toen hij in de slotmeters met een tweede plek voor ogen de draf verloor. Kumanu Fortuna keert terug van rust, ze liet in juni genoeg snelheid zien. Kelly Beuckenswyk beviel de laatste keer na een zuinige koers. Joris Charisma begon de laatste keer met een startfout, wat hij zonder fouten kan lopen zagen we eind augustus.

Lady Day debuteert. In de proef kwam ze na een eerste 1500 meter hoog in de 1.16 in 1.20 thuis. Ze plaatste toen in de laatste bocht haar aanval en won die proef.

1:   2 - LeBron Boko
2:   4 - Cassiopea Font
3:   7 - Take off

Outsider(s):   6 - Kumanu Fortuna, 11 - Kelly Beuckensyk, 9 - Joris Charisma

 De resultaten van deze koers