vp-17012020-race-03

starttijd: 18.30 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4.400,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX NL PHARMA

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Paul Hagoort heeft twee ijzers in het vuur. Beide staan volgende week in Parijs op de veiling. “Met dat in het achterhoofd wilden ik ze een keer laten starten. Van de twee is Genius Smiling het snellere paard, maar hij is helaas niet heel betrouwbaar. Zijn laatste kwalificatie was goed, toen reed ik de eerste kilometer 1.13,8. Hij kan echt heel hard.

Get Sees is een leuk paard. Ik heb lang moeten zoeken naar de juiste balans, maar dinsdag in het laatste werkje op de baan in Wolvega ging het goed”, aldus de trainer. Hungaro de Lou zagen we enkele maken in Wolvega in actie in een proef. De laatste keer liep hij een prima tijd, maar zijn draf werd gaandeweg minder. Dat zou gelegen kunnen hebben aan de baan die toen aan de harde kant was, maar het is wel een puntje van zorg.

Wie gewoon een ongecompliceerd paard wil spelen dat niet springt en ook kan winnen komt terecht bij Jacky Crown, die na een prima proef in Wolvega meteen makkelijk won in Alkmaar. Jewel my pride en James Trottatore lieten beide al snelheid zien, maar ze waren even uit beeld. Van de laatste staat ons nog de geweldige laatste rechte lijn voor ogen op 16 juni, toen de hengst tweede werd.

1:   1 - Genial Smiling
2:   2 - Get Sees
3:   4 - Hungaro de Lou

Outsider(s):   9 - Jacky Crown, 10 - Jewel My Pride, 11 - James Trottatore

 De resultaten van deze koers