vp-13012023-race-03

starttijd: 19.50 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 5.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF silver challenge

PRIX VISCOUNT

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Kristof Depuydt heeft liefst vier ijzers in het vuur, drie van die paarden zijn al tijden in vorm en kunnen met een passende koers allemaal winnen. Zelf stapt de trainer achter Fougueux des Iles, die in vijf starts op deze baan driemaal derde en eenmaal vierde was. De ruin is niet minder dan zijn trainingsgenoten Eternel des Hayes, die de laatste keer de huizenhoge favoriet kon volgen, en Farmony de Jupille die de laatste keer in iets minder sterk gezelschap heel makkelijk won.

Floris van Egmont had de laatste keer in de bronzen finale lang de kop, maar bezweek naar de laatste bocht toe onder de constante druk van de latere winnaar. Hokus d’Hertals eindigde de laatste keer op een lijn met Eternel des Hayes, de vos is de regelmaat zelf en hoort op de triotickets. Havane d’Elma won haar laatste start waarin ze profiteerde van een ontheffing op pure macht. De klus oogt vandaag iets zwaarder, maar de vorm is er. Hexa d’Hertals is zonder fouten minstens zo gevaarlijk als haar trainingsgenote in het eerste gelid. Hell Cat moet het doen zonder de steun van de rijder voor wie hij het beste loopt, maar de startplaats en afstand zijn ideaal.

Fayette Dream past op winsom net in deze koers en profiteert van de leerlingontheffing. De merrie die zich de laatste keer plaatste onder het zadel op Dinslaken behoort tot de outsiders, evenals Grand Soir Le Fol. Elixer Normand behoort tot de snellere paarden in dit veld, als het hem onderweg niet teveel tegen zit kan hij verrassen.

1:   7 - Farmony de Jupille
2:   8 - Fougueux des Iles
3:   4 - Hokus d'Hertals

Outsider(s):   10 - Havan d'Elma, 9 - Eternel des Hayes, 5 - Floris van Egmont

 De resultaten van deze koers