vp-12112021-race-06

starttijd: 19.55 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4.400,--
soort koers: non premium
common pool: ja
challenge: Monté Challenge

MONTÉ GIGANTEN

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Een sterk veld waarin Gustafson onze favoriet is. Hij won met deze jockey al in Berlijn en in Zweden. General Lee is de ‘rising star’ in dit genre, dat geldt ook voor zijn jockey. Begin oktober hield hij hier stand tegen de zware druk in de slotmeters van Volcan de Bellande, een specialist in dit metier.

Duarte is dat ook, hij won in Frankrijk zeven keer onder het zadel. De laatste keer was in augustus 2020 in Cagnes. Daarna was de vorm wat weg en ging hij aan de kant. “Het is geen makkelijk paard, maar we hebben een goede jockey en hij kan het . We gaan hem na de pauze met een paar starts in de buurt opbouwen voor een nieuwe campagne in Frankrijk”, liet Arnold Mollema maandag weten in de liveuitzending van de Giganten loting.

Aan Everest Vedaquais zal Michelle Kokkes vooral voor de start haar handen vol hebben, de ruin is dan niet makkelijk. Hij heeft eerder onder het zadel gelopen, tienmaal om precies te zijn. Naast enkele mindere verrichtingen was hij tweemaal tweede en eenmaal derde. Beau de Grimoult won de laatste keer makkelijk in Gelsenkirchen, dat was voor de kar met de Duitse kampioen.

1:   3 - Gustafson
2:   2 - General Lee
3:   7 - Volcan de Bellande

Outsider(s):   4 - Everest Vedaquais, 6 - Beau de Grimoult, 5 - Duarte

 De resultaten van deze koers