vp-11112018-race-13

starttijd: 21.01 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 2.200,--
soort koers: non premium
common pool: nee
challenge: Boko Champions Challenge

PRIX GERARD VAN DER WAL

1
Joffshore Vrijthout
Casper Veldink
2
Gibson Boko
Leonie Kalis
3
Fleur Swagerman
Klaas Swagerman
4
Dryade Boko
Marcel Westerveld
5
Fleur Starlake
Jaap Terstal
6
Secret Honey
Viktoria Peitz
7
Eagle Transs R
Eric Westerveld
8
Benji Boy
Erik van den Bergh
9
Urmia
Paula Bakker

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Deze slotkoers kent geen uitgesproken favoriet. Gibson Boko zal aanhang hebben, hij won de laatste keer met dezelfde rijdster ijzersterk tegen goede paarden. Fleur Starlake was die dag op een paar lengten derde.

Baaneigenaar Casper Veldink won al eens eerder een slotkoers op een topdag. Zit dat er nu weer in? “Joffshore Vrijthout was lang weg, hij is hersteld van een peesblessure en traint goed. Hij staat qua winsom zwaar in deze koers, maar ik heb hem mee gehad naar de baan en hij kan in de 1.15 over de afstand lopen. Hij begint hard en als het aan mij ligt neemt Casper de kop en geeft die niet meer af”, meldt trainer Dion Tesselaar. Mocht dat de tactiek worden, dan komt er een keiharde koers en dat past precies in het straatje van Benji Boy. Hij is om die reden onze favoriet.

Urmia komt niet al te vaak in actie met een liefhebber. “Maar we hebben moeite om koersen voor haar te vinden, dus dan moet je wat. De laatste keer was de afstand voor haar aan de lange kant. Ze is wel verder verbeterd, dus voor een plaatsje moet ze normaal mee kunnen doen”, aldus Jeroen Engwerda.

 

1:   8 - Benji Boy
2:   2 - Gibson Boko
3:   5 - Fleur Starlake

Outsider(s):   1 - Joffshore Vrijthout, 9 - Urmia

 De resultaten van deze koers