vp-11112018-race-05

starttijd: 17.10 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4400,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Merwestaal Talent Challenge

PRIX MAASLAND VLEESWAREN

1
Goah d'Isere
Wouter de Reus
2
Edens Boy
Frank Westerveld
3
Iron Fox
Arnold Mollema
4
Victor ZS
Rick Ebbinge
5
Arabesk Hazelaar
Danny Brouwer
6
Gigi l'Amoroso
Cees Vergay
7
Suprisingly Diva
Robin Bakker
8
Loverboy Vrijthout
Frans van der Blonk
9
Hoe Well
Jaap van Rijn
10
Immortality
Tom Kooyman
11
Giga Beuckenswijk
Eddy van der Galiën
12
Give You All of Me
Michel Rothengatter
13
Hendrix Scott
Dion Tesselaar
14
Helena
Patrick de Haan
15
Highlander
Jeroen Engwerda
16
Iwan Boko
Stefan Schoonhoven

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

De grootste en ook moeilijkste koers van de dag, met veel kanshebbers voor de winst. De kampioen stapt achter Victory ZS, die terugkeert na acht maanden pauze. “Hij viel steeds tegen en is daarom op rust gegaan. Hij is gegroeid en is beter teruggekomen. We hebben hem mee gehad naar de baan en Rick was tevreden over hem. Hij is verbeterd”, aldus Jeroen Engwerda. De ruin heeft in tegenstelling tot veel van zijn gevaarlijkste concurrenten een mooi startnummer.

Helena bijvoorbeeld is slechter af, maar zij kan een koers op speed beslissen. Dat deed ze dit jaar al driemaal. Engwerda zelf rijdt Highlander. “Ik denk dat hij deze koers nodig zal hebben. Hij is sinds zes weken weer terug bij ons op stal en is nog niet mee geweest naar de baan.” Immortality moet wat geluk hebben in de startfase, ze bewees tegen de top van de jaargang bij de merries dat ze per start beter wordt. Speed is haar sterke wapen. Hoe Well heeft een heel lastig startnummer, maar liep de laatste keer erg goed achter een niet te kloppen favoriet.

Give You All Of Me is eveneens in vorm, maar treft ook een lastig nummer. Iwan Boko miste door een blessure de Duitse Derby. Hij heeft inmiddels weer een koers in de benen. Hendrix Scott dreef de wedders tot wanhoop, zijn trainer trouwens ook. “De laatste keer in Groningen dacht ik te gaan winnen, maar hij verraste me. Na die koers hebben we de training radicaal omgegooid. Hij heeft werk gehad voor de remkar en hij is verbeterd”, aldus Dion Tesselaar.

1:   4 - Victor ZS
2:   14 - Helena
3:   10 - Immortality

Outsider(s):   13 - Hendrix Scott, 12 - Give You All of Me, 9 - Hoe Well

 De resultaten van deze koers