vp-11112018-race-03

starttijd: 16.20 uur
afstand: 1.609 meter
soort start: autostart
dotering: €. 11.000,--
soort koers: non premium
common pool: nee
challenge:

JOFFERPRIJS J

1
Joke
Hugo Langeweg jr
2
Jarine le Grand
Frank Westerveld
3
Junice Boko
Dicky Hof
4
Jesican
Danny Brouwer
5
Jitske's Wish
Micha Brouwer
6
Jazzrhythm Flevo
John de Leeuw
7
Jonah Vredebest
Rick Ebbinge

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

In deze klassieker voor merries is Jonah Vredebest het te kloppen paard. Ze bevestigde haar sterke kwalificatie door bij haar debuut van kop af makkelijk te winnen. “Ze is nog niet op krachten, maar dit doet ze op haar klasse. Ze had die dag nog over”, aldus de trainer. In diezelfde koers sprong de toen eveneens debuterende Jazzrhythm Flevo in de eerste bocht. Ze oogde nerveus en ging harder dan haar rijder wilde. De baan in Wolvega kent ze, daar liep ze een prima kwalificatie waarin ze erg hard finishte.

Joke was op Duindigt tweede achter de favoriete, ze waagde in de slotmeters nog een aanval maar liep toen niet meer in. Ze heeft het nu getroffen met haar nummer. Bas Crebas heeft twee paarden aan de start. “Jitske’s Wish is heel sterk, maar ze maakt makkelijk een foutje. De laatste keer op Duindigt heeft Micha haar op zeker gereden. Junice Boko debuteert. Ook zij is snel en ze is iets trouwer. Zij moet het van haar speed hebben.”

Voor Jesican, die in haar snelste proef laatste werd, en Jarine le Grand wordt het lastig. De laatste kwalificeerde achter Jewel Star, Jens Elegance en Jack Hanover die alle drie in de volgende koers in actie komen.

1:   7 - Jonah Vredebest
2:   1 - Joke
3:   6 - Jazzrhythm Flevo

Outsider(s):   5 - Jitske's Wish, 3 - Junice Boko

 De resultaten van deze koers