VP-10122021-race-04

starttijd: 12.15 uur
afstand: 2.600 meter
soort start: autostart
dotering: €. 10.000,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: TF Bronze Challenge

CHAMPIONNAT DES TROTTEURS FRANCAIS (Finale Bronze Challenge)

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Hugo d’Hertals had de laatste keer in Chartres geen partij, hij zette daar zijn zegereeks voort. Eerder dit jaar klopte hij Fado de Padd al eens, op de foto onder de koers is te zien dat die laatste er die dag met genoeg achter de hand niet uit kon. Sindsdien heeft Fado tweemaal gewonnen, vorige week was hij nipt de sterkste in een iets minder sterk bezette koers dan vandaag.

Herio Josselyn kwamen hij en de favoriet nog niet tegen. De ruin liep de laatste keer met een open hoofdstel en daarmee werd de tot dan toe gebruikelijke startfout vermeden. Wat hij daarna liet zien was bijzonder, hij speelde met het veld waarin ondermeer de trainingsgenoot en favoriet Ideo Josselyn eraan moest geloven. Gadget Rapid werd in die koers knap tweede, hij verbetert per start en eindigt elke keer harder.

Fly Destin leek de laatste keer na een koers op maat zijn eerdere zege te gaan herhalen, maar eenmaal in gewonnen positie liep hij steeds verder naar buiten en dat kostte hem veel meters. Volgens Jaap van Rijn was hij die dag niet in orde en zou hij nagekeken worden. Als dat geholpen heeft doet hij zeker mee voor de eerste drie plaatsen.

Ghost of Camaro won de laatste keer en bleef uit de greep van de toen met een korte fout begonnen Fado de Padd. Gohst of Camaro is net als Fado de Padd de bronzen klasse allang uit en dus is er reden genoeg om ook hem mee te nemen op de tickets.

1:   6 - Hugo d'Hertals
2:   6 - Herio Josselyn
3:   8 - Fado de Padd

Outsider(s):   3 - Fly Destin, 12 - Ghost of Camaro, 10 - Ideo Josselyn

 De resultaten van deze koers