vp-10112022-race-01

starttijd: 11.35 uur
afstand: 1.609 meter
soort start: autostart
dotering: €. 11.35,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Geen challenge

ROBERT BI TCT DERBY DER TWEEJARIGEN (Selectie I)

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

In deze eerste Derby serie is Novato de blikvanger. Hij is nog ongeslagen en is de grootverdiener van de jaargang. Wellicht krijgt hij vandaag tegenstand van Nevada Lobell, die in de proef indruk maakte toen hij van achteraf met veel speed het veld oprolde. Bij zijn debuut had hij pech, in de slotmeters zat hij met alles over vast achter een muur van paarden.

Ninetta Boko was er die dag ook bij, zij maakte deel uit van die muur. Zij had bij haar debuut destijds gewonnen als ze in de slotfase ruimte had gekregen, de rijder van die dag stapt vandaag voor de tweede maal achter de snelle merrie. Nirvana Newport gaf bij haar debuut Novato goed partij. In haar laatste start werd ze in de laatste meters van de Breeders Crown voor tweejarige merries in Berlijn op speed achterhaald door de goede Narda F Boko.

King Hazelaar viel twee weken geleden op in de proef. Hij maakte kort na de start een fout en verloor veel terrein, maar hij kwam terug en finishte als eerste. Hij moet rond of onder de 1.15 over de afstand hebben gelopen. In een andere proef liep die dag AJ’s Caviar achter twee snellere paarden aan, beide starten vandaag in de andere serie.

1:   7 - Novato
2:   6 - Nevada Lobell
3:   1 - Ninetta Boko

Outsider(s):   4 - Nirvana Newport, 8 - King Hazelaar

 De resultaten van deze koers