vp-10072020-race-06

starttijd: 22.15 uur
afstand: 2.100 meter
soort start: autostart
dotering: €. 4.400,--
soort koers: premium
common pool: ja
challenge: Newcomer Serie

WOLVEGA'S SILVER TROPHY II

1
2
3
4

 

 De tips van onze expert Hans Sinnige

Jank Summerland is in de winter sterker geworden en dat hebben zijn tegenstanders gemerkt. Hij is in twee starts (Hamburg en Gelsenkirchen) nog ongeslagen, tegenstand had hij beide keren niet. Iris de l’Iton heeft de topvorm eveneens te pakken. Na twee makkelijke zeges in Hamburg beet hij de laatste keer op Duindigt met ere in het stof, hij had toen een startnummer waarmee hij niets had aan zijn startsnelheid. Dat is nu anders.

Falco d’Ariel liep in de proef op 18 juni moedig in op Velten Red Red Red, die veel indruk maakte. We stellen hem om die reden boven de trainingsgenoot Red Light DC. Geraldine Heot haar laatste start met de trainer zelf leverde na een matige start niets op, ze kon zich in de slotronde buitenom niet echt naar voren werken. Ze is door haar zeges in slechts een paar starts aangekomen in een winsom die ze in Frankrijk makkelijker kan verdedigen dan in Wolvega.

Jetway Fortuna tenslotte zou kunnen profiteren van de startplaats en een koers op maat, ze heeft dan altijd nog een stukje speed.

1:   9 - Jank Summerland
2:   3 - Iris de L'Iton
3:   5 - Falco d'Ariel

Outsider(s):   7 - Geraldine Heot, 1 - Jetway Fortuna

 De resultaten van deze koers